Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Thuisdrinkers helpen drankenmaker Lucas Bols door crisis

Thuisdrinkers helpen drankenmaker Lucas Bols door crisis

AMSTERDAM (AFN) - Drankenmaker Lucas Bols, bekend van onder meer Passoã en Galliano, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Winst en omzet zakten in de eerste helft van het gebroken boekjaar sterk in. Evengoed was de voorbije maanden, na de versoepeling van de lockdownmaatregelen wereldwijd, sprake van een sterk herstel. Dit kwam ook door verschillende initiatieven om mensen thuis aan de cocktails te krijgen en kosten te besparen.

Lucas Bols sloot de zes maanden tot en met september af met een omzet van 26,8 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een daling van circa 42 procent. De winst zakte tot 1,9 miljoen euro tegen 8,5 miljoen euro na de eerste helft van het vorige boekjaar.

Met name de horecasluitingen zitten de maker van jenevers en likeuren in de weg. Ruim de helft van de opbrengsten komt vanuit de horeca. Om de crisis te doorstaan heeft het bedrijf werk gemaakt van het terugbrengen van de kosten. Zo werd 4,3 miljoen euro bespaard op overheadkosten en op marketinguitgaven. Dat betekende op jaarbasis een daling van 32 procent.

Onlineverkoop

Daartegenover werden bepaalde strategische en commerciële initiatieven versneld uitgerold. Zo was er de herlancering van de Bols Likeurenrange, waarbij alle recepten met natuurlijke botanische smaakingrediënten worden gemaakt.

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk speelde Lucas Bols in op de trend om thuis cocktails te drinken. Daar werd ook qua commercie op ingezet. Ook via de onlineverkoop wint Lucas Bols aan populariteit, onder meer door de groeiende populariteit van het thuisbezorgen van cocktails.

Over de tweede jaarhelft van het boekjaar blijft Lucas Bols voorzichtig aangezien er nog veel onzekerheden rond het coronavirus zijn. De verscherping van de maatregelen zullen door de drankenmaker logischerwijs weer gevoeld worden.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Gommer verkoopt belang in Lucas Bols 1
  2. 13 mrt Lucas Bols haalt 20 miljoen euro op

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lucas Bols

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brulboei 19 november 2020 10:35
    Ergens onverwacht goede cijfers. Bovendien heeft Bols de uitstaande schuld ook nog weten terug te brengen.(Hangt dit samen met het niet uitbetalen van interim dividend?)
    Ik denk dat van Doorne en z'n mensen goed bezig zijn en als de crisis op z'n einde loopt er wat meer schot in de koers gaat komen! Proost!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links