Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcadis wil hogere winstgevendheid in 2023

Gepubliceerd op 19 november 2020 07:48 | Views: 2.055

Arcadis 03 mrt

29,08 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis wil dat in 2023 de winstgevendheid is verhoogd, met ook sterkere groei van de jaarlijkse omzet op eigen kracht. Het bedrijf ontvouwde de nieuwe strategie op zijn beleggersdag die donderdag wordt gehouden.

Voor 2023 wordt nu gemikt op een operationele ebita-winstmarge van meer dan 10 procent. Die ligt over de eerste negen maanden van dit jaar op 8,6 procent. Verder wil Arcadis een jaarlijkse groei van de autonome netto-omzet van rond de 5 procent per jaar. De onderneming kwam ook met financiële doelstellingen rond werkkapitaal en schuld, plus andere ambities zoals bijvoorbeeld meer vrouwelijk personeel en lagere uitstoot.

Arcadis verwacht groeikansen door wereldwijde trends zoals meer verstedelijking en klimaatverandering en zegt goed gepositioneerd te zijn om van deze ontwikkelingen te profiteren. Het bedrijf zegt wel dat er grote onzekerheden zijn in de wereld door de coronacrisis, maar dat Arcadis heeft bewezen die uitdagende omstandigheden goed het hoofd te kunnen bieden.

Topman Peter Oosterveer spreekt in een toelichting van een set realistische financiële doelstellingen voor de komende tijd. Om de coronacrisis door te komen heeft Arcadis al flink in de kosten gesneden, terwijl er ook afschrijvingen op projecten in het Midden-Oosten en op architectuurdochter CallisonRTKL in de boeken werden gezet. Het bedrijf bouwt zijn aanwezigheid in het Midden-Oosten nu flink af. De omzet staat dit jaar door de crisis ook onder druk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare