Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Starbucks-deal goed voor omzet Nestlé

Gepubliceerd op 19 november 2019 20:10 | Views: 1.321

NESTLE N 22 sep

109,20 +0,78 (+0,72%)

Starbucks Corp 22 sep

83,95 +0,06 (+0,07%)

VEVEY (AFN/BLOOMBERG) - Het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé verwacht dit jaar 250 miljoen dollar aan extra opbrengsten te genereren als gevolg van de Starbucks-deal. Vorig jaar betaalde Nestlé meer dan 7 miljard dollar aan Starbucks voor de samenwerking.

De Zwitsers verkopen nu wereldwijd de producten van Starbucks buiten de filialen van de populaire koffieketen. Nestlé zat met de merken Nespresso en Nescafé al stevig in de koffiemarkt. Het bedrijf rekent er op dat als gevolg van de Starbucks-deal weer een jaarlijkse omzetgroei van 10 procent kan worden gerealiseerd. Recent haperde de opmars, mede door concurrentie van goedkopere imitatie-pads.

Volgend jaar wil Nestlé de samenwerking uitbreiden naar een tiental extra markten waarmee het totaal op vijftig komt. Ook zal onder de naam Starbucks een oploskoffie worden geïntroduceerd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Starbucks Corp 100% zegt kopen 1 stemmen
NESTLE N

Gerelateerd

NESTLE N

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Starbucks Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare