Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winkelbedrijven drukken sentiment Wall Street

Gepubliceerd op 19 nov 2019 om 19:41 | Views: 2.194

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag halverwege de sessie een gemengd beeld zien. Voor de leidende Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 stokte vooralsnog de recordreeks van de voorbije dagen. Beleggers hadden bovengemiddelde aandacht voor winkelbedrijven na tegenvallende cijfers van doe-het-zelfketen Home Depot en warenhuisketen Kohl's.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 27.940 punten. De brede S&P 500 verloor een fractie tot 3121 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 8575 punten.

Beleggers bleven gespitst op ontwikkelingen rond het handelsoverleg tussen China en de VS. In het Witte Huis zou driftig worden overlegd over ofwel tarieven die van tafel moeten ofwel tarieven die met procentpunten moeten worden verlaagd om tot een akkoord met Peking te komen. Het bijna-akkoord in mei zou als blauwdruk dienen voor de huidige onderhandelingen.

Boeing

Home Depot leverde 5,2 procent aan beurswaarde in. De klusketen heeft in het derde kwartaal naar eigen zeggen teleurstellende verkoopcijfers in de boeken gezet. De omzetprognoses voor het gehele boekjaar worden opnieuw verlaagd. Branchegenoot Lowe's (min 1,2 procent) ging in het kielzog meer omlaag. Warenhuisketen Kohl's kwam met een winstalarm. Het aandeel verloor 18,6 procent.

Boeing zag een eerdere winst verdampen. De vliegtuigbouwer kreeg eerder de handen van beleggers op elkaar toen het op de luchtvaartshow in Dubai meerdere orders binnensleepte voor zijn gewraakte 737 MAX-toestellen. Het sentiment sloeg om toen The National Transportation Safety Board met een aanbeveling kwam voor het herontwerpen van een onderdeel van de 737 NG-toestellen na een dodelijk ongeluk vorig jaar. Boeing noteerde 0,4 procent lager.

Hollywood

Uitbaters van bioscopen zoals AMC Entertainment Holdings en Cinemark wonnen tot 1,4 procent. Grote Hollywood-studio's mogen mogelijk binnenkort weer Amerikaanse bioscoopketens bezitten.

De euro was 1,1079 dollar waard tegen 1,1081 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,9 procent goedkoper op 55,37 dollar. Brentolie zakte 2,4 procent in prijs tot 60,92 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Erny
0
Het "bijna-akkoord" van mei dient als blauwdruk voor het komende "toch niet-akkoord" , wat dan weer kan dienen als blauwdruk voor een "misschien wel-akkoord".
antiflow
1
Lachwekkend dat dat allemaal mag die nep nieuws berichtgevingen om de beurs bewust op voorhand een daling of stijging te laten maken
Kaviaar
0
quote:

antiflow schreef op 19 nov 2019 om 20:08:


Lachwekkend dat dat allemaal mag die nep nieuws berichtgevingen om de beurs bewust op voorhand een daling of stijging te laten maken


Er wordt al maanden gemanipuleerd met de z.g.n. deal.
China zet, als ze een kruisje zet, pas de krabbel als alle importheffingen zijn opgeheven.
En dat is weer gezichtsverlies voor onze donzige Duck.

Er komt dus geen deal.
Kaviaar
0
De pot verwijt de ketel dat die zwart is!

Trump tweet: They're using this impeachment hoax for their own political gain.

Hij vergeet dat hij onderzoek af wilde dwingen naar Bidens zoon......!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links