Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winkelbedrijven drukken sentiment Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag halverwege de sessie een gemengd beeld zien. Voor de leidende Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 stokte vooralsnog de recordreeks van de voorbije dagen. Beleggers hadden bovengemiddelde aandacht voor winkelbedrijven na tegenvallende cijfers van doe-het-zelfketen Home Depot en warenhuisketen Kohl's.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 27.940 punten. De brede S&P 500 verloor een fractie tot 3121 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 8575 punten.

Beleggers bleven gespitst op ontwikkelingen rond het handelsoverleg tussen China en de VS. In het Witte Huis zou driftig worden overlegd over ofwel tarieven die van tafel moeten ofwel tarieven die met procentpunten moeten worden verlaagd om tot een akkoord met Peking te komen. Het bijna-akkoord in mei zou als blauwdruk dienen voor de huidige onderhandelingen.

Boeing

Home Depot leverde 5,2 procent aan beurswaarde in. De klusketen heeft in het derde kwartaal naar eigen zeggen teleurstellende verkoopcijfers in de boeken gezet. De omzetprognoses voor het gehele boekjaar worden opnieuw verlaagd. Branchegenoot Lowe's (min 1,2 procent) ging in het kielzog meer omlaag. Warenhuisketen Kohl's kwam met een winstalarm. Het aandeel verloor 18,6 procent.

Boeing zag een eerdere winst verdampen. De vliegtuigbouwer kreeg eerder de handen van beleggers op elkaar toen het op de luchtvaartshow in Dubai meerdere orders binnensleepte voor zijn gewraakte 737 MAX-toestellen. Het sentiment sloeg om toen The National Transportation Safety Board met een aanbeveling kwam voor het herontwerpen van een onderdeel van de 737 NG-toestellen na een dodelijk ongeluk vorig jaar. Boeing noteerde 0,4 procent lager.

Hollywood

Uitbaters van bioscopen zoals AMC Entertainment Holdings en Cinemark wonnen tot 1,4 procent. Grote Hollywood-studio's mogen mogelijk binnenkort weer Amerikaanse bioscoopketens bezitten.

De euro was 1,1079 dollar waard tegen 1,1081 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,9 procent goedkoper op 55,37 dollar. Brentolie zakte 2,4 procent in prijs tot 60,92 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 19 november 2019 20:25
    quote:

    antiflow schreef op 19 november 2019 20:08:

    Lachwekkend dat dat allemaal mag die nep nieuws berichtgevingen om de beurs bewust op voorhand een daling of stijging te laten maken
    Er wordt al maanden gemanipuleerd met de z.g.n. deal.
    China zet, als ze een kruisje zet, pas de krabbel als alle importheffingen zijn opgeheven.
    En dat is weer gezichtsverlies voor onze donzige Duck.

    Er komt dus geen deal.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links