Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boeing moet vliegtuigonderdeel herontwerpen

Gepubliceerd op 19 november 2019 19:35 | Views: 2.113 | Onderwerpen: luchtvaart

Boeing Company 17 sep

167,53 +0,07 (+0,04%)

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Boeing zou duizenden van zijn vliegtuigen van het type 737 NG terug naar de hangar moeten roepen voor reparatie. Volgens de Amerikaanse veiligheidsautoriteit The National Transportation Safety Board, moet een onderdeel opnieuw ontworpen worden om een ongeval te voorkomen zoals vorig jaar toen een passagier overleed.

De NTSB deed de aanbeveling dinsdag tijdens een verhoor over de kwestie. Bij een vliegtuig van Southwest Airlines brak vorig jaar tijdens een vlucht een turbineblad af, als gevolg van metaalmoeheid. Door het rondvliegende metaal sneuvelde een raam. Een vrouw overleed nadat ze gedeeltelijk naar buiten was gezogen. Het toestel werd veilig aan de grond gezet.

Mogelijk kampen 7000 NG-toestellen van Boeing met het euvel. In het nieuwe ontwerp zou de zogeheten inlaat van de motoren opnieuw moeten aangepast. De opmerkingen van de NTSB zorgden er op Wall Street voor dat een eerdere winst van het aandeel Boeing verdampte.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Boeing Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare