Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Alpha Bank bijna af van bulk slechte leningen

Gepubliceerd op 19 november 2019 19:09 | Views: 1.270

ATHENE (AFN/BLOOMBERG) - De Griekse Alpha Bank staat voor de verkoop van een bundel slechte leningen van in totaal 12 miljard euro. Dat bedrag staat gelijk aan de helft van de schulden in de boeken van de kredietverstrekker.

Het bundelen en doorverkopen van een stapel schulden, ook wel securisatie genoemd, maakt onderdeel uit van een bredere reorganisatie. Voor de opknapbeurt is drie jaar uitgetrokken. De overeenkomst omvat onder meer ook de verkoop van zogeheten Tier 2-obligaties en wijzigingen in het management. Volgens Alpha Bank laat het door de ingrepen de financiële crisis achter zich en gaat de blik nu op het verbeteren van de winstgevendheid.

Griekse banken worstelen al langer met het aflossen van slechte leningen. Dit beperkt ze ook in hun vermogen om nieuwe kredieten te verstrekken. De Griekse overheid kreeg goedkeuring van de Europese Unie voor een herstelprogramma waarmee 12 miljard euro is gemoeid. Dat geld is bedoeld om geldschieters te helpen oninbare vorderingen in effecten te verpakken, Daarbij staat de Staat grotendeels garant.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
  1. nestel 20 november 2019 08:41
    "De Griekse overheid kreeg goedkeuring van de Europese Unie voor een herstelprogramma waarmee 12 miljard euro is gemoeid. Dat geld is bedoeld om geldschieters te helpen oninbare vorderingen in effecten te verpakken, Daarbij staat de Staat grotendeels garant."

    Bij een normaal bedrijf worden 'oninbare vorderingen' afgeboekt/afgeschreven.

    Ik zeg: Nederlandse pensioenfondsen kom er maar in.. zucht.
    Welke "belegger" trapt hier nu in vraag ik me af?
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare