Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sluiting Euronext levert ook problemen op

Gepubliceerd op 19 oktober 2020 19:41 | Views: 6.386 | Onderwerpen: Euronext

Euronext 25 nov

88,25 +1,40 (+1,61%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De sluiting van de beurzen van Euronext is maandag ook gepaard gegaan met technische problemen. De beursuitbater laat weten dat de handel om onduidelijke redenen door bleef gaan. Daarom schrapt Euronext alle transacties die na 17.30 uur zijn gedaan. Voor de beurs van Dublin is dat 16.28 uur lokale tijd. Euronext onderzoekt nog wat er mis is gegaan.

Dat er problemen waren bleek al snel. Enkele bedrijven zagen hun beurskoers in de slotfase sterke koersbewegingen maken. Zo steeg het Franse Eiffage plotseling 10 procent, terwijl het in Amsterdam genoteerde koffie- en theebedrijf JDE Peet's juist 10 procent kelderde. De handel in onder meer Danone en Rémy Cointreau werd op zeker moment stilgelegd.

JDE Peet's heeft inmiddels laten weten dat de slotkoers niet correct was en erg dicht bij de slotkoers van vrijdag uit is gekomen. Ook Philips had te maken met een verkeerde slotkoers. Het zorgtechnologiebedrijf zakte in de slotfase van stijger naar grootste daler en zou 3,9 procent hebben verloren op 39,90 euro. Philips heeft op voorspraak van Euronext aangegeven dat de slotkoers rond de 42,30 euro hoort te liggen.

Vraagtekens

Dat roept gelijk vraagtekens op over de slotkoers van de AEX-index. Die stond maandag pas ruim drie kwartier na het slot van de handel vast, waar dat normaal gesproken na enkele minuten al zo is.

Eerder op de dag was alle handel op de Euronext-beurzen, met uitzondering van Oslo, ongeveer drie uur lang verstoord. Het probleem lag bij het zogeheten middleware-systeem. Dat is een systeem dat op de achtergrond data heen en weer verplaatst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext 94% zegt verkopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 W-0803 19 oktober 2020 20:34
  Uit dit statement van Euronext blijkt namelijk dat partijen in het bezit van derivaten met een stop loss zullen worden afgerekend op de slotkoers van vandaag (die her en der totaal uit het lood zijn geslagen):

  “The closing price for today will be the last traded price for each instrument.”
  prod.euronext.com/en/market-status/vi...

  Sommige mensen zullen hun turbo etc. op bijv. JDE Peets of Philips dus zijn kwijt geraakt met alle gevolgen van dien.
 2. forum rang 6 Formule1-Fan 19 oktober 2020 20:35
  Uiteraard natuurlijk voorbedachte truck, manipulatie, alles was gepland met stopring beurs, ze wisten dat het zou gaan zakken.

  Elke storing is verdacht. Of ing nu stoorde 3 weken geleden dat je op ath moest kopen of vandaag, elke rit om mooi geld te verdienen snel storing.
 3. [verwijderd] 19 oktober 2020 20:43
  quote:

  Formule1-Fan schreef op 19 oktober 2020 20:35:


  Uiteraard natuurlijk voorbedachte truck, manipulatie, alles was gepland met stopring beurs, ze wisten dat het zou gaan zakken.

  Elke storing is verdacht. Of ing nu stoorde 3 weken geleden dat je op ath moest kopen of vandaag, elke rit om mooi geld te verdienen snel storing.


  De Nederlandse overheid zou NPO'er Lubach dolgraag inschakelen om jou als complotdenker te bestempelen.

  Toeval met betrekking tot storingen op bijzondere momenten is toeval, aldus Lubach.
 4. forum rang 4 Sir Cryptalot 19 oktober 2020 21:30
  quote:

  Formule1-Fan schreef op 19 oktober 2020 20:35:


  Uiteraard natuurlijk voorbedachte truck, manipulatie, alles was gepland met stopring beurs, ze wisten dat het zou gaan zakken.

  Elke storing is verdacht. Of ing nu stoorde 3 weken geleden dat je op ath moest kopen of vandaag, elke rit om mooi geld te verdienen snel storing.  Interessant. Ik neem aan dat u hier vol induikt en wat informatie op gaat vragen en vervolgens wat gerechtelijke stappen onderneemt? Houd ons op de hoogte voor het geval we ons kunnen aansluiten bij wat claims. Die GAM moet toch eens aangepakt worden.
 5. forum rang 8 ff_relativeren 19 oktober 2020 21:52
  Als het middleware software systeem altijd goed heeft gedraaid , en vandaag ineens niet , dan begint het zoekfilter met het kijken naar software updates van afgelopen nacht of vandaag overdag.

  Indien die er niet zijn, wordt er (als het goed is) gekeken naar eventueel terug gezette back ups. Focus op afgelopen nacht of vandaag overdag.

  Een ander team zal zoeken naar toegevoegde (bron)code en gewijzigde (bron)code , hetzij afgelopen nacht hetzij vandaag overdag.

  Een extra team zou kunnen kijken of gevonden mutaties binnen de firewall of van buiten de firewall zijn gestart. En welke poorten daarvoor zijn gebruikt. Via de poorten vind je de ip adressen en mac adressen.

  De malversaties moeten komende nacht terug gedraaid worden, en de bestaande protocollen moeten aangevuld worden met maatregelen om herhaling onmogelijk te maken. Het liefst aangevuld met -nog komende nacht- een technische implementatie om herhaling onmogelijk te maken.
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare