Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen eindigen in het rood

Gepubliceerd op 19 oktober 2020 18:28 | Views: 2.663 | Onderwerpen: Europa

AEX 25 nov

606,39 -1,07 (-0,18%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag in de min geëindigd. De hoop dat er mogelijk toch een deal komt over een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie zorgde voor optimisme bij beleggers, maar gedoe over een brexitdeal temperde dat weer. Beursuitbater Euronext kampte enkelen uren met een technische storing waardoor er niet kon worden gehandeld op de markten in Amsterdam, Brussel en Parijs.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,5 procent lager op 565,25 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 847,71 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen leverden tot 0,6 procent in.

Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield steeg 2,9 procent en was daarmee de grootste stijger bij de hoofdfondsen in Amsterdam. Enkele beleggers hebben zich tegen de plannen van het bestuur gekeerd en sindsdien stijgt het aandeel flink. Philips, dat met cijfers was gekomen, leverde in de slotfase een winst in en eindigde als grootste daler met een min van 3,9 procent. Ook AkzoNobel (min 1,9 procent) daalde na de bekendmaking van de overname van de decoratieve verfactiviteiten van het Spaanse Industrias Titan.

Air France-KLM

Bij de middelgrote bedrijven was luchtvaartconcern Air France-KLM (plus 7,4 procent) de sterkste stijger. Roestvrijstaalbedrijf Aperam (min 1,8 procent) stond onderaan. Veevoederbedrijf ForFarmers steeg bij de kleine ondernemingen 3,3 procent na een overname.

In Zürich dikte Julius Baer 6,2 procent aan dankzij beter dan verwachte derdekwartaalcijfers van de Zwitserse bank. In Stockholm kelderde Saab 14,3 procent na tegenvallende resultaten van de Zweedse vliegtuigfabrikant en maker van militaire systemen.

Danone

In Parijs ging de aandacht uit naar Danone. Het Franse voedingsmiddelengigant gooit het roer om na een tegenvallend kwartaal, waarin het concern te kampen had met toegenomen concurrentie, hoge melkprijzen en de coronacrisis. Het bedrijf zet onderdelen met een totale waarde van 500 miljoen euro in de etalage. Ook verlaat de financiële topvrouw Cecile Cabanis de onderneming. De handel in het aandeel werd aan het einde van de dag stilgelegd vanwege ongebruikelijke koersbewegingen. Mogelijk heeft dat te maken met de eerdere storing.

De euro stond op 1,1785 dollar, tegenover 1,1718 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent meer op 41,04 dollar. Brentolie daalde 0,1 procent in prijs, tot 42,91 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 R0ME0 19 oktober 2020 18:41
  quote:

  W-0803 schreef op 19 oktober 2020 18:32:


  Eindigen? Op Euronext wordt nog steeds gehandeld. Ongekend.


  Zouden ze allemaal al naar huis zijn?

  Zie bij market status ook niks over dat er iets niet in orde is....


  Er is een hoop fout gegaan, de duidelijkste in Akzo waar om 17:31 de koers van 90 naar 93 en weer naar 85.50 ging in 1 seconde met aardige omzet, gewoon market orders die elkaar net missen en bedoeld zijn voor de veiling maar die veilig was er niet want de state was gewoon normaal.....

  Oeps.

  Gaan ze alles na 17:30 schrappen hebben ze ook een probleem.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare