Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nestlé overweegt verkoop huidverzorgingstak'

VEVEY (AFN) - Het Zwitserse Nestlé is met adviseurs in gesprek over een mogelijke verkoop van zijn divisie voor huidverzorgingsmiddelen. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De waarde van het onderdeel zou liggen tussen 8 miljard tot 10 miljard dollar.

Nestlé praat naar verluidt onder meer met Credit Suisse. Het bedrijf liet in september nog weten de opties voor Nestlé Skin Health onder de loep te nemen en dat het strategisch onderzoek waarschijnlijk medio volgend jaar afgerond zou worden. De bronnen gaven aan dat de gesprekken over de huidverzorgingsdivisie in een vroeg stadium zijn en dat er nog geen definitieve beslissingen zijn genomen.

Nestlé Skin Health is wereldwijd actief en levert middelen tegen bijvoorbeeld acne en huidveroudering. Het gaat onder meer om merken als Proactiv en Cetaphil. Het hoofdkantoor staat in Lausanne. Volgens de bronnen kan het onderdeel interesse opwekken van partijen als medisch bedrijf Johnson & Johnson en investeringsmaatschappijen als KKR en Apax Partners.

Het concern wil zich meer richten op zijn activiteiten op het gebied van levensmiddelen, babyvoeding en dierenverzorging. Nestlé is moederbedrijf van bijvoorbeeld Nespresso, Maggi, KitKat, Vittel en Purina.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 feb Minder omzet bij Nestle
  2. 19 okt Nestle handhaaft outlook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NESTLE N

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links