Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Randstad bij sterkste dalers AEX

Randstad bij sterkste dalers AEX

AMSTERDAM (AFN) - Randstad stond vrijdagmiddag bij de sterkste dalers in de AEX-index in Amsterdam. Het aandeel van het uitzendconcern zakte onder meer door de mindere vooruitzichten die branchegenoot Manpower bij zijn kwartaalupdate schetste. De meeste Europese beurzen deden vrijdag een stap terug. De handel stond onder meer in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,4 procent hoger op 525,90 punten. De MidKap daalde 1 procent tot 741,65 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt verloren tot 0,6 procent. Londen won 0,3 procent. De hoofdindex in Milaan leverde 0,5 procent in.

Randstad verloor 3,8 procent. Topman Jonas Prising van het Amerikaanse Manpower zei in een toelichting op de kwartaalcijfers dat er toch wel sprake was van meer tegenwind dan voorzien. Dit gold met name in een aantal Europese landen. Het bericht dat techconcern Uber overweegt om ook personeel te gaan uitzenden deed de waarde van het aandeel Randstad ook al geen goed. In Zürich verloor branchegenoot Adecco 3,9 procent.

MidKap

Verlichtingsbedrijf Signify sloot in de AEX de rij met een verlies van 4,1 procent. Bij de kleinere bedrijven in Amsterdam raakte Wessanen 3,9 procent kwijt na cijfers. Kiadis Pharma kelderde ruim 14 procent na de uitgifte van nieuwe aandelen.

In de MidKap leverde luchtvaartcombinatie Air France-KLM een deel van de winst van een dag eerder weer in en zakte 4,6 procent. Volgens sommige Franse media zal er vrijdag nog geen akkoord tussen piloten van Air France en het bedrijf worden gesloten over een nieuwe cao. Op donderdag zorgden berichten over een naderend akkoord voor opluchting onder beleggers.

Parijs

In Parijs zakte bandenmaker Michelin bijna 10 procent na een waarschuwing voor tegenvallende verkopen in de tweede jaarhelft. Het Franse telecom- en bouwbedrijf Bouygues kelderde 11 procent na een winstalarm. Ook automaker Daimler kwam met een winstwaarschuwing en verloor in Frankfurt krap 4 procent.

De euro was 1,1461 dollar waard, tegen 1,1505 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent duurder op 69,29 dollar. Brentolie klom 1,3 procent in prijs en kostte 80,33 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 15:07
    872,55
    +0,70% +6,04
  2. RANDSTAD NV 14:52
    45,150
    -6,91% -3,350

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links