Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wessanen en Kiadis zakken op Damrak

Wessanen en Kiadis zakken op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. De handel stond in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd Wessanen lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers. Kiadis Pharma ging in de uitverkoop na de uitgifte van nieuwe aandelen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de plus op 524,56 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 748,68 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt verloren 0,1 procent. Londen won 0,2 procent.

Bij de kleinere bedrijven raakte Wessanen 2,7 procent kwijt. De natuurvoedingsproducent presteerde afgelopen kwartaal opnieuw slechter dan verwacht met zijn eigen merken en stelde zijn verwachtingen wederom bij. Kiadis Pharma kelderde 13 procent. Het biotechnologiebedrijf haalde ruim 31 miljoen euro op met de uitgifte van 3,7 miljoen nieuwe aandelen bij institutionele beleggers.

Stijger

Grootste stijger in de AEX was biotechnologiebedrijf Galapagos met een winst van 1,1 procent. Verlichtingsbedrijf Signify sloot de rij met een min van 1,5 procent. In de MidKap won betaalbedrijf Adyen 1,8 procent na sterke resultaten van branchegenoot PayPal. Vastgondfonds Wereldhave, die de huurinkomsten in de eerste negen maanden zag dalen, verloor 0,6 procent.

Het Duitse softwarebedrijf Software AG won 3,3 procent in Frankfurt dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten. In Parijs zakte bandenmaker Michelin 6,5 procent na een waarschuwing voor tegenvallende verkopen in de tweede jaarhelft. Het Franse telecom- en bouwbedrijf Bouygues zakte 6,8 procent na een winstalarm. In Stockholm daalde de Zweedse truckmaker Volvo 1,1 procent na publicatie van de resultaten.

De euro was 1,1443 dollar waard, tegen 1,1505 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 68,77 dollar. Brentolie klom 0,3 procent in prijs en kostte 79,50 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 23 apr Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 oktober 2018 11:11
    quote:

    Jopie1962 schreef op 19 oktober 2018 10:28:

    Hoe gaat dat met zo'n emissie? 3.7 miljoen aandelen, verkopen ze die dan in kleine beetjes? Of zijn die van tevoren (gisteren) al verkocht aan de institutionele beleggers?

    De manier van uitgeven zal best een groot effect hebben op het koersverloop.
    kiadis.com/kiadis-pharma-raises-e31-2...
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links