Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verliezen bij opening Wall Street

Verliezen bij opening Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen zijn donderdag lager geopend, waarmee een stapje terug werd gedaan van de records een dag eerder. Beleggers in New York buigen zich over kwartaalcijfers van onder meer sigarettenmaker Philip Morris International, telecombedrijf Verizon Communications en verffabrikant PPG Industries.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,3 procent lager op 23.089 punten. De brede S&P 500 daalde ook 0,3 procent, tot 2554 punten, en de technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,6 procent tot 6583 punten.

Wall Street staat verder even stil bij het feit dat het precies dertig jaar geleden is dat de beurzen wereldwijd een stevige duik namen tijdens Zwarte Maandag. De crash van 1987 zag het grootste dagverlies ooit voor de Dow-Jonesindex; groter dan tijdens de beurskrach in 1929 en groter dan tijdens de financiële crisis in 2008.

PPG

PPG, dat eerder dit jaar nog een poging deed om AkzoNobel over te nemen, zette een hogere omzet en een winst in het derde kwartaal in de boeken. Die had nog hoger kunnen zijn als de orkanen die de VS teisterden niet in de weg hadden gezeten. Het aandeel PPG zakte 1,1 procent. Ook luchtvaartconcern United Continental (min 2,7 procent) had last van het weer en gaf aan dat de nettowinst door annuleringen tijdens het orkaanseizoen lager uit was gevallen.

Verizon ging 3,6 procent omhoog. De cijfers vielen in goede aarde bij beleggers. Dat gold niet voor de resultaten van Philip Morris, dat 3,7 procent aan beurswaarde verloor.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links