Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Online betalingsbedrijf Stripe 35 miljard waard'

Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 20:00 | Views: 1.906

NEW YORK (AFN) - Online betalingsdienstverlener Stripe heeft in een nieuwe financieringsronde 250 miljoen dollar opgehaald. Dat geeft de start-up na deze meest recente financieringsronde een waarde van ongeveer 35 miljard dollar.

Investeerders Sequoia Capital, General Catalyst en Andreessen Horowitz deden mee aan de laatste ronde, aldus een verklaring. Met de technologie van Stripe doen internetbedrijven en online marktplaatsen jaarlijks voor miljarden dollars aan betalingen voor miljoenen gebruikers. Klanten zijn onder meer consumentenapps- en websites als Airbnb en The Real Real en zakelijke makers van bedrijfssoftware als GitHub en Twilio.

Stripe werd opgericht in 2010 en heeft momenteel nog geen plannen om naar de beurs te gaan. De afgelopen negen jaar wist het ongeveer 1,2 miljard dollar aan financiering aan te trekken.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rene66
3
Ik moest meteen denken aan WeWork, dat was op papier 47 miljard waard, toen 20 miljard en nu minder dan 12 miljard en waarschijnlijk nog minder.

Softbank is daar flink plat op gegaan. De echte waarde komt naar boven na een jaar of twee na de IPO. Voor die tijd is de kans zeer groot dat er een flinke hoeveelheid gebakken lucht in zit.

De 35 miljard is de gebakken lucht waarde. Adyen is ook een voorbeeld van een gebakken lucht fonds. Als de grootaandeelhouders de boel flink gaan verkopen klapt de waarde ook heel snel naar 300 Euro of minder per aandeel.
Sir Cryptalot
1
Weet iemand hoe Stripe en Adyen zich van elkaar onderscheiden? Het komt me over als een lastige markt waarbij de marges niet zo snel verbeterd kunnen worden en het ‘truukje’ relatief eenvoudig te kopiëren is. Ik snap ook niet waarom bv een ING ook niet zulke services ontwikkelen.
Dr Joep
0
Hier zit enorm veel concentratie risico. Paar klanten weg en er blijft niet veel van over.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links