Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Online betalingsbedrijf Stripe 35 miljard waard'

NEW YORK (AFN) - Online betalingsdienstverlener Stripe heeft in een nieuwe financieringsronde 250 miljoen dollar opgehaald. Dat geeft de start-up na deze meest recente financieringsronde een waarde van ongeveer 35 miljard dollar.

Investeerders Sequoia Capital, General Catalyst en Andreessen Horowitz deden mee aan de laatste ronde, aldus een verklaring. Met de technologie van Stripe doen internetbedrijven en online marktplaatsen jaarlijks voor miljarden dollars aan betalingen voor miljoenen gebruikers. Klanten zijn onder meer consumentenapps- en websites als Airbnb en The Real Real en zakelijke makers van bedrijfssoftware als GitHub en Twilio.

Stripe werd opgericht in 2010 en heeft momenteel nog geen plannen om naar de beurs te gaan. De afgelopen negen jaar wist het ongeveer 1,2 miljard dollar aan financiering aan te trekken.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 19 september 2019 20:41
    Ik moest meteen denken aan WeWork, dat was op papier 47 miljard waard, toen 20 miljard en nu minder dan 12 miljard en waarschijnlijk nog minder.

    Softbank is daar flink plat op gegaan. De echte waarde komt naar boven na een jaar of twee na de IPO. Voor die tijd is de kans zeer groot dat er een flinke hoeveelheid gebakken lucht in zit.

    De 35 miljard is de gebakken lucht waarde. Adyen is ook een voorbeeld van een gebakken lucht fonds. Als de grootaandeelhouders de boel flink gaan verkopen klapt de waarde ook heel snel naar 300 Euro of minder per aandeel.
  2. Sir Cryptalot 19 september 2019 20:59
    Weet iemand hoe Stripe en Adyen zich van elkaar onderscheiden? Het komt me over als een lastige markt waarbij de marges niet zo snel verbeterd kunnen worden en het ‘truukje’ relatief eenvoudig te kopiëren is. Ik snap ook niet waarom bv een ING ook niet zulke services ontwikkelen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links