Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Britse uitbreiding windmolenparken op til

Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 13:12 | Views: 1.602 | Onderwerpen: Groot-Britannië

Royal Dutch Shell A 17:35

26,13 +0,04 (+0,13%)

LONDEN (AFN/RTR) - Groot-Brittannië breidt het windmolenpark in de nationale wateren aanzienlijk uit. De beheerder van de Britse kroondomeinen, die over de wateren rond Engeland gaat, is begonnen aan een veiling van gebieden voor de ontwikkeling van windparken met een totale capaciteit van 7 Gigawatt. Dat is genoeg voor de stroomvoorziening van 6 miljoen huishoudens.

Onder andere Shell liet eerder weten een "actieve rol" te willen spelen bij de ontwikkeling van de windparken. De eerste concessies worden naar verwachting in 2021 toegekend.

Funderingsspecialist Sif volgt de toekenning van de concessies met veel interesse, laat een woordvoerder van het bedrijf weten. De onderneming gaat al zogeheten monopiles, oftewel gigantische palen, leveren aan Vattenfall voor de bouw van een windpark voor de Nederlandse kust. Gezien zijn vestiging in Rotterdam zou Sif een voor de hand liggende partij zijn voor de Britse opdrachten, aldus de zegsman.

Goede uitgangspositie

Ook qua ingangen bij de uiteindelijke ontwikkelaars van de windparken zou Sif in een goede uitgangspositie verkeren. "Wij volgen wie de concessies krijgen", klinkt het. "Zo veel partijen zijn er niet. En het zijn geen vreemden voor ons."

Op dit moment zijn er voor de Britse kust windparken met een gezamenlijke capaciteit van 9,3 Gigawatt. De Britse wateren bieden ook ruimte aan 's werelds grootste windmolenpark dat al in bedrijf is, de zogeheten Walney Extension van Ørsted in de de Ierse Zee.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links