Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Trump: baan van Powell is veilig

Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 13:11 | Views: 2.772 | Onderwerpen: Donald Trump

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De baan van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse koepel van centrale banken, is veilig. Dat zei president Donald Trump donderdag in een interview met televisiezender Fox News.

"Het is veilig. Ja, het is veilig. Ik bedoel, zeker, waarom niet?", toen hem werd gevraagd naar de positie van de voorzitter. "Ik bedoel, hij heeft de baan. En weet je, ik ben teleurgesteld in hem", voegde hij toe.

Trump heeft in het verleden onderzocht of hij van Powell af kon komen. Hij is al tijden ontevreden over de baas van de Fed, omdat deze in zijn ogen niet snel genoeg de rente verlaagd. Maar die mogelijkheid heeft de president niet bij de onafhankelijke centrale bank.

Fox News

Trump benadrukte tegen Fox wederom dat de Federal Reserve de rente nog verder zou moeten verlagen. "Powell speelt het spel niet goed. De Fed kan meer bewegen als anderen meer bewegen. Ik ben niet blij met de Fed."

De Fed verlaagde woensdag voor de tweede keer dit jaar het belangrijkste rentetarief, naar een bandbreedte tussen de 1,75 procent en 2,0 procent. Met de stap was op de financiële markten al rekening gehouden. Powell liet weten te handelen zoals nodig is om de economische groei vast te houden.

Trump reageerde al direct via Twitter op het rentebesluit. Hij verweet Powell een lafaard te zijn. "Jay Powell en de Federal Reserve falen opnieuw. Geen lef, geen gevoel en geen visie!", schreef Trump op zijn favoriete sociale medium.

Gerelateerd

Donald Trump

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ruchhouwer
0
het zwaard
0
Powell speelt het spel precies wel goed. Als het slechter gaat kan hij nog altijd bewegen bij deze rente, voor de ECB ligt dit 'n stuk moeilijker.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links