Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Air France staakt strijd om Aigle Azur'

Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 12:56 | Views: 1.258

Air France-KLM 22 okt

10,34 0,00 (0,00%)

PARIJS (AFN) - De Franse luchtvaartonderneming Air France, onderdeel van Air France-KLM, heeft naar verluidt geen interesse meer in de overname van de failliete branchegenoot Aigle Azur of delen van die maatschappij. Dat meldt persbureau AFP op basis van bronnen. Vier andere partijen zouden nog wel in de markt zijn voor de boedel van de Franse maatschappij.

Aigle Azur kwam in de problemen vanwege de oplopende brandstofkosten en fikse concurrentie onder budgetvliegers in Europa. De maatschappij behoort tot een groep kleine Europese luchtvaartmaatschappijen als Air Berlin, die in de laatste paar jaar ten onder gingen. Daarnaast pakte de recente uitbreiding van vluchten naar verre bestemmingen als Brazilië ongunstig uit voor de vliegmaatschappij.

Volgens eerdere berichten zouden naast Air France-dochtermaatschappij HOP!, onder meer de Britse branchegenoot easyJet en Groupe Dubreuil, eigenaar van Air Caraïbes, een overname van Aigle Azur hebben verkend.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links