Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Gemor aandeelhouders over bonus Ryanair-baas

Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 11:57 | Views: 2.174 | Onderwerpen: luchtvaart

DUBLIN (AFN/RTR) - Bijna de helft van alle aandeelhouders van Ryanair heeft tegen de beloning van topman Michael O'Leary gestemd. Een krappe meerderheid van 50,5 procent gaf op de aandeelhoudersvergadering groen licht voor een prestatiebonus. Die kan O'Leary bijna 99 miljoen euro opleveren.

De prestatiebonus omvat een optie om 10 miljoen aandelen Ryanair voor 11,12 euro te kopen. Die beloning wordt alleen volledig uitgekeerd als de luchtvaartmaatschappij binnen vijf jaar zijn winstgevendheid verdubbelt of de prijs per aandeel van het bedrijf boven de 21 euro uitkomt. In dat laatste geval zou O'Leary per aandeel 9,88 euro winst maken.

De proteststemmen komen in een periode van stakingen bij de Ierse budgetmaatschappij. Britse piloten begonnen woensdag aan een tweedaagse werkonderbreking, die volgt op eerdere acties om loononderhandelingen met Ryanair af te dwingen. Ook stakingen elders in Europa zorgen voor kopzorgen bij de luchtvaartmaatschappij. Ryanair zag de winst in het afgelopen gebroken boekjaar aanzienlijk dalen, mede door gestegen personeelskosten.

O'Leary stelde op de vergadering vooruitgang te boeken in de onderhandelingen met de vakbonden. Tegelijkertijd ging hij dieper in op de deze zomer aangekondigde banenreductie bij Ryanair. De luchtvaartmaatschappij is van plan 500 tot 700 banen te schrappen. Er zouden onder andere 500 piloten te veel in dienst zijn bij het bedrijf, dat mogelijk de komende weken gedwongen ontslagen aankondigt.

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Lyss
0
Wim Kok noemde dit gedrag ooit "exhibitionistische zelfverrijking". Later ging hij zelf cashen met diverse commissariaten. Niettemin een fout signaal als je het personeel geen hoger salaris gunt.
Charlemagne
0
Kok kreeg bij elkaar misschien 200.000 p.j. geen 99 miljoen. Bovendien werd hij commissaris juist om de andere heren in toom te houden, dat wordt nog wel eens vergeten.....
inbetween
0
Dan moeten ze het ook niet gek vinden dat hij over lijken gaat. Met 99 miljoen in het vooruitzicht komt toch naar boven "hij of ik". Knikker er 700 lui uit ( met gezin er achter) en 1 poppetje casht 99 miljoen. Het zal nooit verbeteren in deze wereld, NOOIT. Alles draait om MEER MEER.
Mac147
0
Bizarre bedragen. Dat dit mogelijk is, vind ik absurd. Tegelijkertijd ook even de gewetensvraag: waarom zou je als klant ermee willen vliegen? Iedereen die dat doet die wil ten koste van klimaat en ten bate van eigen beurs zo goedkoop mogelijk vliegen. Dus ik zou zeggen: 1) klant, reduceer je vlieguren 2) kies een andere maatschappij. Probleem opgelost. (en last but not least: daar wil je toch ook niet werken ? Ga dus weg.).
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links