Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groeivoorspelling OESO naar dieptepunt

Groeivoorspelling OESO naar dieptepunt

PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De groei van de wereldeconomie komt dit jaar uit op het laagste niveau sinds de financiële crisis. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verlaagde haar groeiverwachting voor de derde keer dit jaar.

De groei zal nu naar verwachting uitkomen op 2,9 procent, tegenover 3,6 procent in 2018. De meeste recente voorspelling uit mei ging nog uit van 3,2 procent mondiale groei dit jaar. In maart schroefde de denktank zijn ramingen ook al omlaag. Voor 2020 wordt gerekend op 3 procent groei.

Volgens de OESO zorgt de aanhoudende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China voor het laagste groeiniveau sinds 2009. Het risico ligt bovendien op de loer dat de lagere groei aanhoudt als overheden niet daadkrachtig optreden.

Handelsspanningen

"Wat aanvankelijk nog tijdelijke handelsspanningen leken blijken nu de nieuwe langetermijnstatus van handelsbetrekkingen", zegt een OESO-econoom. De handelsgroei, die na de financiële crisis de aanjager was van economische groei, is sinds 2017 van 5 procent tot in de negatieve cijfers gezakt.

De voorspellingen voor het Verenigd Koninkrijk zijn volgens de OESO nog altijd met onzekerheid omgeven. De Britse economie groeit dit jaar met 1 procent en met 0,9 procent volgend jaar, maar alleen als een akkoord met de Europese Unie wordt gesloten. In het geval van een no-dealbrexit belandt het Verenigd Koninkrijk in een recessie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 19 september 2019 11:50
    "...komt dit jaar uit op het laagste niveau sinds de financiële crisis."

    Sinds die crisis is er enorm veel geld geprint en is de rente onder nul gekomen … kun je zien wat een positief effect dat allemaal heeft gehad … dus gaan we de rente nog vérder verlagen en weer aan QE doen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links