Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Pakketbezorgers willen blokkade postfusie'

Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 06:36 | Views: 4.372

PostNL 17 okt

2,08 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Pakketbezorgers DHL, DPD, GLS en Packs hebben harde kritiek op de voorgenomen postfusie. Ze roepen de politiek op goed te kijken naar de afwijzing van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), aldus De Telegraaf donderdag.

De fusie werd in februari aangekondigd. Onlangs wees de ACM het samengaan van PostNL en Sandd af. De twee hebben nu aan het kabinet gevraagd of ze toch samen mogen gaan door middel van toepassing van artikel 47 van de Mededingingswet. Daarin wordt bepaald dat de minister een fusie ondanks een weigering van de ACM toch kan toestaan bij ’zwaarwegend algemeen belang’.

„Het terzijde leggen van een doorwrocht besluit van de ACM is niet niks. Daarom noemen wij de postfusie een paardenmiddel", zegt woordvoerder Ewout Blaauw tegen de krant namens de pakketbezorgers. „Het postnetwerk van PostNL wordt ook gebruikt voor de distributie van (bus)pakjes. Dus omzet van pakketjes komt bij post terecht en andersom. Dit is ook het geval met volumes en prijs. Dit zal elkaar in de toekomst gaan naderen. Het bevoordelen van het postale netwerk van PostNL kan ertoe leiden dat er overdracht plaatsvindt van aanmerkelijke marktmacht naar de pakketmarkt", zegt Blaauw.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
PostNL 88% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jorry
0
Erg milde reactie van DHL, DPD, GLS en Packs Alsof ze het er toch wel mee eens zijn die overname.
alida1
0
De taart wordt toch in minder stukjes verdeeld. Dat begrijpen ze best bij DHL,DPD, GLS en Packs.
janwk
0
dhl heeft alles vanuit staatgeld gekocht, daar kon alles, distributie centras allemaal betaald door de belasting betaler, die hebben bezwaar?
Balance8991
0
Raar als de politiek het faillissement van PostNL zou veroorzaken door toch Sannd en PostNL te laten samengaan.

Gewoon dit besluit respecteren. De brievenpost afbouwen, op een gegeven moment worden brieven zo duur aan postzegels dat men net zo goed een pakketje kan versturen voor dezelfde prijs. Alles pakketpost.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links