Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom en Pharming duikelen op Damrak

TomTom en Pharming duikelen op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op de Aziatische beurzen en de hogere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak werd TomTom opnieuw afgestraft na de koersdreun een dag eerder. Ook Pharming ging in de uitverkoop na een teleurstellende update over zijn medicijn Ruconest.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de plus op 544,13 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 781,12 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt kregen er tot 0,3 procent bij.

Bij de kleinere bedrijven raakte Pharming ruim 27 procent kwijt. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) wil dat het biotechnologiebedrijf meer klinisch onderzoek gaat doen naar het gebruik van het medicijn Ruconest bij profylaxe, het voorkomen van aanvallen bij patiënten met erfelijk angio-oedeem. Pharming liet weten dat het besluit van de FDA kan zorgen voor vertraging.

Daling

TomTom duikelde 6 procent omlaag in de MidKap. Het navigatiebedrijf zag dinsdag bijna een kwart aan beurswaarde verdampen door berichten dat een belangrijke klant van TomTom met Google in zee gaat. Een analist zei verder in De Telegraaf dat een overname van TomTom door Google definitief van de baan is na eerdere geruchten daarover.

Staalfabrikant ArcelorMittal was koploper in de AEX met een plus van 2,1 procent. Grootste daler was uitzender Randstad met een min van 3 procent na een tegenvallende handelsupdate van concurrent Adecco. Het Zwitserse uitzendconcern stelde tot nu toe een groeivertraging te hebben gezien in het lopende kwartaal. Adecco verloor 4,5 procent in Zürich.

Danske Bank

Op de lokale markt klom Adyen 2,9 procent. Het Amsterdamse betaalplatform heeft de Zweedse kledingketen H&M binnengehaald als klant.

In Kopenhagen zakte Danske Bank 4 procent. De bestuursvoorzitter van de grootste bank van Denemarken stapt op vanwege het witwasschandaal bij de Estse vestigingen van de bank. Mogelijk zijn miljarden aan crimineel geld uit onder meer Rusland witgewassen via Estland.

De euro was 1,1696 dollar waard, tegen 1,1690 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 70,03 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 79,11 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Pharming
TomTom

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 september 2018 10:15
    quote:

    jaar2018 schreef op 14 september 2018 19:12:

    14-9-2018 16:15:47

    Beursblik: Kempen start volgen Pharming met verkoopadvies

    (ABM FN-Dow Jones) Zakenbank Kempen is vrijdag gestart met het volgen van Pharming Group met een verkoopadvies en een koersdoel van 0,60 euro.

    De analist van Kempen verwacht dat Ruconest als gevolg van het concurrerende middel Lanadelumab, dat spoedig op de markt komt, geen marktaandeel weet te winnen.

    Lanadelumab is volgens Kempen een "superieur middel" in vergelijking tot Ruconest, zo schrijft de analist in zijn rapport 'Down the rabbit hole'.

    Kempen schrijft de commerciële strategie van Pharming voor Amerika te waarderen, maar de analist denkt dat de piekverwachtingen van de markt de snel veranderende marktdynamiek over het hoofd ziet.

    Op de middellange termijn ziet Kempen dat Ruconest last krijgt van concurrerende orale behandelingen die nu in ontwikkeling zijn, en dan vooral die van BioCryst en KalVista. BioCryst wordt vermoedelijk in 2020 gelanceerd "en andere orale [behandelingen] zitten daar niet ver achter".

    Het aandeel Pharming daalde vrijdagmiddag 10,5 procent naar 1,17 euro. Eerder vanmiddag stond de koers zelfs op 1,02 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 16:53
    875,05
    +0,99% +8,54
  2. 0,908
    +0,89% +0,008
  3. TomTom 16:36
    5,530
    +1,28% +0,070

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links