Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

J&J wil biotechnoloog Momenta kopen voor 6,5 miljard dollar

Gepubliceerd op 19 augustus 2020 14:06 | Views: 3.508

EUR/USD 23:10

1,19 0,00 (-0,08%)

Galapagos 23 okt

107,75 +4,00 (+3,86%)

CAMBRIDGE (AFN) - Het Amerikaanse medische concern Johnson & Johnson (J&J) wil voor 6,5 miljard dollar biotechnoloog Momenta Pharmaceuticals overnemen. Het Amerikaanse Momenta is actief met medicatie tegen zeldzame auto-immuunziektes. Het is de tweede grote overname in de biotechsector in korte tijd.

De overnameprijs bedraagt 52,50 dollar per aandeel in contanten. Dat is een premie van 70 procent op de slotkoers van Momenta op Wall Street op dinsdag. Het is de bedoeling dat de overname voor het einde van dit jaar wordt afgerond. De deal wordt unaniem gesteund door de raden van bestuur van beide bedrijven.

Maandag werd nog bekend dat de Franse farmaceut Sanofi voor 3,4 miljard dollar de Amerikaanse biotechnoloog Principia Biopharma wil kopen, die zich bezighoudt met medicatie tegen bijvoorbeeld multiple sclerose. Die overname wordt ook geheel in contanten afgerond. Naast de behandeling van multiple sclerose is Principia ook bezig met middelen tegen andere auto-immuunziektes.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 56% zegt verkopen 18 stemmen
EUR/USD 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare