Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Brunel geeft winstwaarschuwing'

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft een winstwaarschuwing gegeven voor 2016, waaruit blijkt dat het resultaat aanzienlijk lager uitkomt dan over het algemeen werd verwacht. Dat constateerde analist Marc Zwartsenburg van ING vrijdag.

Brunel voorspelde dat het bedrijfsresultaat (ebit) dit jaar uitkomt op 30 tot 35 miljoen euro. Dat is zo'n 30 procent lager dan analisten in doorsnee hadden verwacht, aldus ING. Ook de prognose voor de omzet was volgens de bank somberder dan verwacht. Op basis van de huidige trends verwacht ING dat de energiedivisie van Brunel in de tweede helft van dit jaar verliesgevend wordt, na een minieme winst in de afgelopen maanden.

KBC Securities concludeerde dat Brunel het afgelopen kwartaal ondanks de stevige achteruitgang redelijk aan de verwachtingen heeft voldaan. De detacheerder hield flink last van de slechte omstandigheden in de energiesector, waardoor de omzet en het resultaat verder slonken. De krimp was echter minder sterk dan KBC had verwacht. De sombere verwachtingen van Brunel ten aanzien van de energiesector kunnen volgens KBC verder moeilijk als verrassing komen, gezien de ontwikkelingen in die markt.

Onverwacht somber

Volgens Kepler Cheuvreux presteerde Brunel afgelopen kwartaal zelfs wat beter dan verwacht. De prognoses zijn volgens de zakenbank echter onverwacht somber.

KBC en Kepler handhaafden hun koopadvies voor het aandeel Brunel, dat bij ING op hold staat. Aan het Damrak hadden verkopers echter duidelijk de overhand. Het aandeel Brunel stond rond 09.40 uur ruim 8 procent in de min op 16,56 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 feb AEX op de waakvlam het weekend in, koersdreun Besi, Alfen en Galapagos 2
  2. 23 feb Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Brunel International

9,940 17 apr
0,000 0,00%
Premium

Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links