Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Spanning Iran drukt Wall Street omlaag

Gepubliceerd op 19 juli 2019 22:16 | Views: 7.325 | Onderwerpen: Iran

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Het sentiment op de beurs werd gedrukt door de oplopende spanningen rond Iran, dat twee olietankers enterde in de Perzische Golf. Beleggers verwerkten verder onder meer kwartaalcijfers van enkele grote bedrijven waaronder Microsoft. Verder verweet president Donald Trump de Federal Reserve de rente nodeloos hoog te houden.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 27.154,20 punten. De breder samengestelde S&P 500-index verloor 0,6 procent tot 2976,61 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,7 procent tot 8146,49.

Direct na het nieuws over de onderschepping van de olietankers schoten de olieprijzen omhoog. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,5 procent tot 56,12 dollar. Brentolie kostte 2 procent meer op 63,19 dollar per vat.

Winst

Microsoft steeg na tussentijds een forse stijging uiteindelijk 0,2 procent. Het softwarebedrijf voerde de omzet op en haalde ruim de helft meer winst. Het grootste bedrijf ter wereld gemeten naar beurswaarde profiteerde vooral van de sterk gestegen inkomsten uit clouddiensten.

American Express gaf ook een inkijkje in de boeken en daalde 2,8 procent. De aanbieder van creditcards profiteerde van het feit dat klanten meer uitgaven met hun American Express-kaart en ook meer leenden bij het bedrijf. De omzet en de winst gingen daardoor omhoog.

Crisis

Boeing dikte 4,5 procent aan nadat de vliegtuigbouwer liet weten 4,9 miljard dollar opzij te hebben gezet vanwege de crisis rond de 737 MAX-toestellen. Beleggers toonden zich opgelucht dat de rekening voor compensatie van luchtvaartmaatschappijen niet hoger uitpakt. PepsiCo maakte bekend de Zuid-Afrikaanse voedselproducent Pioneer Foods over te nemen voor 1,7 miljard dollar en zakte ruim 2 procent.

Trump reageerde op een speech van het hoofd van de centrale bank van New York, John Williams. Die sprak over snel monetair ingrijpen in tijden van economische zwakte. Beleggers reageerden daar snel op door in te zetten op een spoedige renteverlaging. De Fed krabbelde later terug door te zeggen dat Williams' woorden academisch bedoeld waren en niet over actueel beleid gingen.

De euro was 1,1218 dollar waard, tegen 1,1222 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 86% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Iran

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 9 objectief 20 juli 2019 10:16
  quote:

  Bangizwe schreef op 20 juli 2019 09:56:


  In iran worden homo's opgehangen, in China zitten er miljoenen in een concentratiekamp.


  Niet veel respect voor de democratie, bangi.

  Je vergeet dat in de V.S. miljoenen volgelvrij zijn, als je toevallig niet wit bent. En aldaar worden burgers zonder ziektekosten verzekering op straat gegooid;
  teerwijl de miljardairs de poet verdelen.
 2. forum rang 4 erjee-ff 20 juli 2019 10:31
  quote:

  objectief schreef op 20 juli 2019 10:16:


  [...]

  Niet veel respect voor de democratie, bangi.

  Je vergeet dat in de V.S. miljoenen volgelvrij zijn, als je toevallig niet wit bent. En aldaar worden burgers zonder ziektekosten verzekering op straat gegooid;
  teerwijl de miljardairs de poet verdelen.

  Dus kies je liever voor "fijne" regimes zoals in China of in Iran?
 3. forum rang 4 Bonost 20 juli 2019 10:41
  In ieder land is er wel wat. Dat kwalificeert niet of het ene systeem beter is dan de ander. Ieder systeem heeft voordelen en nadelen. Dat wij prat gaan op onze vrijheden, wil toch niet zeggen dat de leefomstandigheden goed zijn. Of andersom, als ik niets mag zeggen, maar ik het verder best naar mijn zin heb in juist goede leefomstandigheden.

  Je moet het maar doen met waar je bent geboren en het beste er van maken.
 4. Bangizwe 20 juli 2019 12:38
  objectief, die democratie waar je het over hebt. Die is anders ook wel redelijk klein aan het worden. Er zijn er meer en meer die zich achter de niet democratische landen scharen. Turkije doet in ongeveer alles het tegenovergestelde van wat de westerse democratieën doen. In Venezuela steunen ze Maduro, de boycot van Saudi-Arabië tegen qatar is vooral niet gelukt door Turkije en Iran. Ze zijn bij de nato maar kopen wapens bij Rusland.Ze zijn in Europa in niet turkse wateren naar gas aan het boren Ze zitten precies toch wel een beetje onder de invloedssfeer van China. Ze hebben Europa nog juist nodig om hun illegalen dumpen. En hoeveel van die turken die hier zitten zijn rechts tot extreem rechts. Waarom heeft dat uw democratisch hartje nooit doen bloeden ?
 5. forum rang 5 Japio_ 20 juli 2019 13:11
  quote:

  Bangizwe schreef op 20 juli 2019 10:33:


  De grote meerderheid van die vogelvrije zijn er dan ook die daar illegaal zijn binnen gelopen. Net zoals hier in Europa. Een hoop corrupte mensenhandelaars bij elkaar.


  Er is een gigantische vraag naar goedkope arbeid en als je dat proces bij de wortels aanpakt dan stort de hele economie in.
 6. forum rang 9 objectief 20 juli 2019 13:23
  quote:

  Bangizwe schreef op 20 juli 2019 13:20:


  Het geglobaliseerde moeras van de nulrente, mensenhandel als laatste strohalm om te overleven, of om gigantisch veel te verdienen.


  Moeras van nulrente, nee dat is het zeker niet.
  En mensenhandel, dat loopt al jaren terug, eerder was het massale slavenhandel.
 7. forum rang 5 dasokwat 20 juli 2019 14:46

  [...]

  Bangizwe schreef op 20 jul 2019 om 09:56:


  In iran worden homo's opgehangen, in China zitten er miljoenen in een concentratiekamp.
  [/quote]

  Och dat wordt als het links beter uitkomt gewoon overgeslagen.

  Selectieve verontwaardiging wordt ze met de paplepel ingegoten , sommige van die lui noemen zichzelf objectief.

  Iran en China zijn de paradijzen, Saudi is de hel !
  Nou er is geen greintje verschil tussen deze 3 landen
 8. forum rang 4 erjee-ff 20 juli 2019 18:00
  quote:

  Bonost schreef op 20 juli 2019 10:41:


  In ieder land is er wel wat. Dat kwalificeert niet of het ene systeem beter is dan de ander. Ieder systeem heeft voordelen en nadelen. Dat wij prat gaan op onze vrijheden, wil toch niet zeggen dat de leefomstandigheden goed zijn. Of andersom, als ik niets mag zeggen, maar ik het verder best naar mijn zin heb in juist goede leefomstandigheden.

  Je moet het maar doen met waar je bent geboren en het beste er van maken.

  Absolute onzin. Er zijn wel degelijk betere en minder goede systemen. Democratie, met al z'n nadelen, heeft bewezen een beter systeem te zijn dan willekeurig welke dictatuur. Feit. Als je dat niet geloven wilt, prima, maar ga dan maar eens praten met wat mensen die in een dictatuur geleefd hebben. Ga maar eens praten met al die mensen die hier in dit systeem willen komen wonen en werken.
 9. Twijfels 20 juli 2019 18:12
  quote:

  dasokwat schreef op 20 juli 2019 08:01:


  Iran en China , het zijn de paradepaardjes van links.

  Zij zullen deze violation zonder meer steunen , als het maar tegen Trump is.

  De eigenaar v/d tanker is echter wel zweden , en Zweden scoort goed bij die lui. ( 300 000 vreemdelingen binnen gehaald)


  www.youtube.com/watch?v=XUSiCEx3e-0
 10. forum rang 5 dasokwat 21 juli 2019 10:29
  quote:

  Twijfels schreef op 20 juli 2019 18:12:


  [...]

  www.youtube.com/watch?v=XUSiCEx3e-0


  Als het aan links ligt zal de democratie snel verdwijnen, zij beginnen al met freedom of speech te vernietigen.
  Alle neuzen moeten in dezelfde richting staan, ander hoor je er niet bij.

  Wie een afwijkende mening heeft wordt vernietigd, dit noemt men een open progressieve instelling tegenwoordig
 11. VP 1958 21 juli 2019 12:39
  quote:

  z0n0p schreef op 21 juli 2019 11:42:


  Het is hier wel een lofzang op de zegeningen van rechts aan het worden. Veel dictaturen waren per saldo zo rechts als het maar kon en of dat de wereld nu heeft voortgeholpen? Rechts verschuift geleidelijk en vaak onopgemerkt naar fascistisch/nationalistisch. Ook niet echt fijn.
  Cuba,USSR, Volksrepubliek China,Noord Korea ,Vietnam , Venezuela en kan zo nog wel even doorgaan met linkse dictaturen.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare