Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Olieprijzen omhoog na enteren olietankers

Gepubliceerd op 19 juli 2019 21:10 | Views: 6.233

Royal Dutch Shell A 14:43

13,24 -0,21 (-1,53%)

TEHERAN (AFN) - De olieprijzen zijn vrijdagavond flink gestegen na het nieuws dat Iran twee olietankers heeft opgebracht in de Perzische Golf. De onrust in de regio zorgt voor onzekerheid over de aanvoer van olie, wat ervoor zorgt dat de vraag naar olie toeneemt.

De Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) liet weten een Brits schip van een Zweedse rederij, de Stena Impero, te hebben onderschept omdat het zich niet aan internationale voorschriften zou hebben gehouden. De olietanker wordt overgebracht naar een haven in Iran, dat ten noorden van de Straat van Hormuz die ligt. Kort daarop werd een tweede schip van een Britse rederij onderschept. Het gaat om de Mesdar, die onder Liberiaanse vlag vaart.

De Amerikaanse president Donald Trump liet in een reactie weten de Britse overheid bij te staan. De Britten laten weten bezig zijn de situatie in te schatten en informatie in te witten.

Vorige maand werden al twee commerciële schepen in de regio beschoten. Rederijen lieten toen al weten zich zorgen te maken om de veiligheidssituatie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 75% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
| Omlaag ↓
 1. tafka 21 juli 2019 13:48
  quote:

  Bangizwe schreef op 21 juli 2019 12:49:


  En dan is er nog altijd een overvloed aan olie. Zelfs met de sancties tegen Iran en de productie van Venezuela in puin. De opec zal verder moeten snoeien of de prijs gaat terug de dieperik in.


  Als de situatie met Iran escaleert dan kan de olieprijs binnen notime naar 150usd schieten. De opec kan daar weinig aan veranderen.
 2. Bangizwe 21 juli 2019 16:41
  Mounira, is de impact van Iran dan nog zo groot ? Er zijn maar een paar landen die nog iets kopen van Iran. En groot is zeemacht van Iran niet. Of ze dat lang gaan volhouden daar in Hormuz dat betwijfel ik ook. Dat is amper genoeg om de markt te balanceren, als de wereldeconomie niet snel een boost krijgt dan is het zelfs niet genoeg om de markt te balanceren.
 3. forum rang 8 Wilbar 21 juli 2019 16:55
  Het gaat niet zozeer om ja/nee olie uit Iran. Het betreft dan ook aanvoer uit Koeweit, Saudi-Arabie en de VAE. Zelfs al duurt mogelijke onrust slechts 1 dag, het zal flinke gevolgen hebben voor de olieprijs en daar aan gerelateerde bedrijven. De NYT heeft recentelijk onderzocht hoeveel tankers de Straat van Hormuz doorkruizen. Tussen 15 mei en 15 juni waren dat er 1000. Dus ruim 30 per dag. Het artikel in de NRC is met Google simpel terug te vinden.
 4. Bangizwe 21 juli 2019 19:48
  Ik vrees toch dat de prijs gedoemd is om te crashen. In eender welk scenario. In het geval van geen conflict zitten ze nog altijd met overproductie,en zal Iran al snel 1,5 miljoenen vaten extra per dag naar de markt brengen . En in het geval van wel een conflict zal de vraag ook wel dalen.
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare