Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Olieprijzen omhoog na enteren olietankers

Gepubliceerd op 19 jul 2019 om 21:10 | Views: 6.147

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
VP 1958
0
quote:

JohnnyS schreef op 20 jul 2019 om 10:20:


Enig idee wat dit betekent voor de prijs van het aandeel?
Wat dacht u zelf; naar beneden?
Bangizwe
0
En dan is er nog altijd een overvloed aan olie. Zelfs met de sancties tegen Iran en de productie van Venezuela in puin. De opec zal verder moeten snoeien of de prijs gaat terug de dieperik in.
tafka
0
quote:

Bangizwe schreef op 21 jul 2019 om 12:49:


En dan is er nog altijd een overvloed aan olie. Zelfs met de sancties tegen Iran en de productie van Venezuela in puin. De opec zal verder moeten snoeien of de prijs gaat terug de dieperik in.


Als de situatie met Iran escaleert dan kan de olieprijs binnen notime naar 150usd schieten. De opec kan daar weinig aan veranderen.
JohnnyS
0
Misschien mijn vraag wat specifieker: gaan aandeel prijzen van olie maatschappijen omhoog ?
Bangizwe
1
Mounira, is de impact van Iran dan nog zo groot ? Er zijn maar een paar landen die nog iets kopen van Iran. En groot is zeemacht van Iran niet. Of ze dat lang gaan volhouden daar in Hormuz dat betwijfel ik ook. Dat is amper genoeg om de markt te balanceren, als de wereldeconomie niet snel een boost krijgt dan is het zelfs niet genoeg om de markt te balanceren.
Wilbar
0
Het gaat niet zozeer om ja/nee olie uit Iran. Het betreft dan ook aanvoer uit Koeweit, Saudi-Arabie en de VAE. Zelfs al duurt mogelijke onrust slechts 1 dag, het zal flinke gevolgen hebben voor de olieprijs en daar aan gerelateerde bedrijven. De NYT heeft recentelijk onderzocht hoeveel tankers de Straat van Hormuz doorkruizen. Tussen 15 mei en 15 juni waren dat er 1000. Dus ruim 30 per dag. Het artikel in de NRC is met Google simpel terug te vinden.
67Westy
0
Bangizwe
0
Ik vrees toch dat de prijs gedoemd is om te crashen. In eender welk scenario. In het geval van geen conflict zitten ze nog altijd met overproductie,en zal Iran al snel 1,5 miljoenen vaten extra per dag naar de markt brengen . En in het geval van wel een conflict zal de vraag ook wel dalen.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links