Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street noteert kleine plus bij opening

Gepubliceerd op 19 jul 2019 om 15:41 | Views: 1.263

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen aan de handelsdag begonnen. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van onder meer Microsoft en American Express. Verder blijven de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China en de spanningen met Iran boven de markt hangen, en uitte president Donald Trump weer eens kritiek op het rentebeleid van de Fed.

De Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,3 procent hoger op 27.305 punten. De breder samengestelde S&P 500-index won ook 0,3 procent tot 3003 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 8240 punten.

Beleggers beloonden Microsoft met een stijging van 2,2 procent. Het softwarebedrijf voerde de omzet op en haalde ruim de helft meer winst. Het technologieconcern profiteerde vooral van de sterk gestegen inkomsten uit clouddiensten.

Crisis

Boeing dikte 2 procent aan nadat de vliegtuigbouwer liet weten 4,9 miljard dollar opzij te hebben gezet vanwege de crisis rond de 737 MAX-toestellen. Dat geld verwacht Boeing nodig te hebben om luchtvaartmaatschappijen te compenseren voor de schade die zij lijden omdat de 737 MAX al maanden aan de grond moet blijven.

American Express gaf ook een inkijkje in de boeken en daalde 0,9 procent. De aanbieder van creditcards profiteerde van het feit dat klanten meer uitgaven met hun American Express-kaart en ook meer leenden bij het bedrijf. De omzet en de winst gingen daardoor omhoog.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord