Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter Bed schiet omhoog op Damrak

Beter Bed schiet omhoog op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van beddenverkoper Beter Bed schoot vrijdag omhoog op het Damrak na een kwartaalupdate. De Europese beurzen stonden eveneens in het groen. Uitspraken van de baas van de Federal Reserve Bank of New York wakkerden de hoop aan dat de Amerikaanse centrale bank de rente later deze maand gaat verlagen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 575,44 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 809,82 punten. Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,7 procent.

Beter Bed werd 28,2 procent meer waard. De beddenverkoper stapt voor het einde van dit jaar deels of volledig uit zijn Duitse winkelketen Matratzen Concord, die kampt met de naweeën van een gifschandaal. Verschillende partijen hebben volgens het bedrijf al interesse getoond in die keten. Daarnaast krijgt Beter Bed een lening van 7 miljoen euro van drie grote aandeelhouders.

Accell

Sterkste stijger in de AEX was biotechnoloog Galapagos met een winst van ruim 3 procent. Verzekeraar ASR was de enige daler met een verlies van 1,1 procent.

Accell dikte 2,7 procent aan. De fietsenfabrikant zag de omzet op zijn belangrijkste markten in het eerste halfjaar flink groeien. Amsterdam Commodities steeg 8,6 procent. De thee-, specerijen- en notenhandelaar wist de marges in de eerste jaarhelft wat op te krikken en sprak van een "lichte verbetering" van de marktomstandigheden.

Bayer

Software AG zakte 9 procent in Frankfurt na tegenvallende vooruitzichten van het Duitse softwarebedrijf. Bayer won 1,8 procent. De schadevergoeding van 2 miljard dollar die het chemieconcern aan een koppel in de Verenigde Staten moet betalen wegens het onkruidmiddel Roundup, is volgens een rechter te hoog.

Reclamebureau Publicis zakte 8 procent in Parijs na een tegenvallend handelsbericht. AB InBev klom 4,5 procent in Brussel. De bierbrouwer verkoopt de Australische Carlton & United Breweries aan de Japanse drankenfabrikant Asahi voor ongeveer 10 miljard euro.

De euro was 1,1258 dollar waard, tegen 1,1227 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 1 procent tot 55,87 dollar. Brentolie kostte 1,3 procent meer op 62,74 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:13 AEX waarschijnlijk lager van start door vrees voor escalatie in Midden-Oosten
  2. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

865,36 18 apr
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links