Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Accell groeit hard met e-bikes

Gepubliceerd op 19 jul 2019 om 07:55 | Views: 4.870

Accell 16 aug

20,75 +0,15 (+0,73%)

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenfabrikant Accell heeft de omzet op zijn belangrijkste markten in het eerste halfjaar flink zien groeien. Dat had het bedrijf met name te danken aan de toegenomen vraag naar elektrische fietsen. De Noord-Amerikaanse tak van Accell liet geen verbetering zien. In het derde kwartaal wil de onderneming een strategische evaluatie afronden.

De groei in de vooral Europese markten had te maken met betere beschikbaarheid van de producten van Accell. Het bedrijf werkt er nog aan om dat verder te verbeteren. In Nederland boog het bedrijf een dalende omzettrend om naar een groei in de dubbele cijfers. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland groeide Accell ook, maar daar hadden uitgestelde introducties van nieuwe fietsen van zijn merken Haibike en Ghost hun invloed op de groei.

Door innovaties moet de groei verder toenemen. Zo komt Accell met een elektrische mountainbike die verbonden is met het internet en bijvoorbeeld hulpdiensten kan inschakelen als de berijder gevallen is. Dat systeem moet op termijn ook op gewone e-bikes terechtkomen, stelt topman Ton Anbeek.

De omzet van heel Accell ging met 7,4 procent omhoog tot 682,6 miljoen euro. Daarvan kwam 650,9 miljoen euro op conto van de kernmarkten, waar de groei 8,8 procent bedroeg.

Noord-Amerika

In Noord-Amerika kromp de omzet van Accell met 15,9 procent tot 31,8 miljoen euro. Accell bekijkt momenteel hoe aan die krimp een einde kan komen, maar het bedrijf vertrekt niet uit Noord-Amerika, geeft Anbeek aan. "We blijven met merken als Haibike, Ghost en Lapierre actief." Wel loopt de groei voor e-bikes in de Verenigde Staten achter op Europa. Dat komt mede omdat die fietsen in veel staten als brommers worden geklasseerd. "Daar komt wel langzaam verandering in."

De brutowinst (ebit) steeg met 8,9 procent tot 46,5 miljoen, terwijl de Amerikaanse tak juist een brutoverlies van 11,3 miljoen euro boekte. Onder de streep hield Accell 29,7 miljoen euro over.

De fietsenfabrikant ziet nog altijd een sterke groei van de fietsenmarkt, waarbij met name e-bikes en bakfietsen populair zijn. Op de kernmarkten voorspelt Accell dan ook een verdere groei van de omzet en de brutowinst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Accell 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Accell Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord