Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plus voor Amsterdamse hoofdindex

Kleine plus voor Amsterdamse hoofdindex

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond donderdagmiddag licht in de plus, terwijl de meeste andere Europese aandelenbeurzen juist omlaag gingen. Beleggers kregen opnieuw een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen.

De AEX op Beursplein 5 noteerde rond 15.45 uur 0,4 procent in de plus op 570,33 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 784,98 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,6 procent. Londen klom 0,3 procent.

In Amsterdam gaven Unilever en Sligro een kijkje in de boeken. Unilever ging met een plus van 2,4 procent aan kop in de AEX. De omzetgroei van het levensmiddelenconcern in het tweede kwartaal viel wat tegen. Vooral stakingen in Brazilië hadden een negatief effect op de opbrengsten. Voor het hele jaar houdt Unilever evenwel vast aan zijn verwachtingen.

Sligro

In de MidKap was Sligro verreweg de grootste verliezer met een min van 2,5 procent. Het groothandelsbedrijf uit Veghel kende een trage start van het jaar en rekende op een iets sneller aantrekkende markt.

Galapagos kreeg er daarnaast 2,3 procent aan beurswaarde bij. De biotechnoloog en zijn Duitse branchegenoot MorphoSys gaan met farmaceut Novartis samenwerken aan het ontwikkelingsplan voor het antilichaam voor patiënten met eczeem. De deal levert de beide bedrijven een licentiebetaling van 95 miljoen euro op, en potentiële mijlpaalbetalingen.

Gemalto

Ook Gemalto (min 0,6 procent) wist de aandacht op zich gericht. Naar verluidt gaat de Europese Commissie de overname van de digitaal beveiliger door het Franse technologiebedrijf Thales (min 1,1 procent) onderzoeken.

Elders in Europa viel onder meer het koersverlies van bijna 2 procent van het Britse mediabedrijf Sky op. De Amerikaanse kabelreus Comcast zal geen poging meer wagen om onderdelen van 21st Century Fox in te lijven. Wel blijven de Amerikanen in de race voor Sky zelf.

Volvo

In Stockholm wist Volvo met zijn resultaten te overtuigen en het aandeel ging bijna 2 procent omhoog. Het Franse reclamebedrijf Publicis, dat ook met cijfers kwam, kelderde in Parijs juist bijna 9 procent.

De euro was 1,1603 dollar waard, tegen 1,1640 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 69,68 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer en werd verhandeld voor 73,30 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links