Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Sterke prestaties kernactiviteiten TomTom'

Gepubliceerd op 19 juli 2017 10:04 | Views: 5.674

TomTom 15 jan

9,37 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De prestaties bij de kernactiviteiten van TomTom waren volgens analisten van ING sterk. Dit in combinatie met de strategiewijzigingen waarbij de navigatiespecialist onder meer de divisie voor actiecamera's en sporthorloges overboord zet en de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma, zullen de resultaten voor een positieve koersreactie zorgen, aldus de bank.

De brutowinst van TomTom viel in het tweede kwartaal iets uit boven de verwachtingen van ING. Daarbij werden de resultaten vooruit geholpen door de divisie Automotive & Licensing die de zwakker prestaties bij de sporttak compenseerde. De omzet van TomTom viel daarbij hoger uit dan waar kenners van ING van uitgingen.

Volgens ING zal het afstoten van alles wat niet met auto's te maken heeft, op termijn een positief effect hebben op de resultaten van TomTom. Daarbij wordt daarmee het risicoprofiel van het bedrijf verbeterd.

ING handhaafde zijn koopadvies op TomTom met een koersdoel van 15,50 euro. Het aandeel stond omstreeks 09.50 uur 4,8 procent in de plus op 9,12 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom 69% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 ~Justin~ 19 juli 2017 11:10
  quote:

  Timberwolf schreef op 19 juli 2017 10:21:


  Paar jaar geleden waren de wearables nog de manier om de omzet te doen stijgen. Koers omhoog. Nu gaan ze de deur weer uit, omdat het segment volledig in elkaar is gedonderd. Koers omhoog. De strategie zwalkt nog steeds van links naar rechts. De eeuwige belofte maakt zijn naam waar!


  Daar heb je achteraf gelijk in. En als ze niet in sport hadden geïnvesteerd, maar nog meer in hun kaarten technologie, dan hadden ze business kunnen pakken die nu naar bijvoorbeeld Mapbox gaat. Alle investeringen in sport zijn voor niets geweest. Dan bedoel ik niet alleen geldelijke investeringen, maar vooral de tijd die het management er in heeft moeten steken, inclusief productlancering events, presentaties, beursdeelnames, etc. En een acquisitie tbv de action cams, opbouw van een sports software R&D unit in London en alle marketing om sports heen. Die dus nu ook weinig aan de brand TomTom zullen bijdragen.

  Tegelijkertijd zien we dat de hele markt, ook de grote fitness jongens als Fitbit een veel hogere verwachting hadden. Daar is miljarden in geïnvesteerd en dat bedrijf leidt nog steeds verlies ondanks een 70% marktaandeel. En Jawbone is vorige week failliet gegaan. In die zin heeft de hele markt er naast gezeten. Ik heb veel rapporten van internationale onderzoeksbureaus gezien die meerjarige forse groei voorspelden, die nu (vooralsnog) niet uitkomt.

  Zelf had het me nog wel een idee geleken om TomTom sports op een lager pitje te blijven draaien en de storm te laten overwaaien, misschien gaan er naast Jawbone nog wel meer over de kop. Als 'blijvertje' kun je dan marktaandeel pakken en je weet maar nooit of de sportmarkt ook weer kan groeien. Consumermarkt blijft grillig, beiden kanten op.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare