Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Sterke resultaten en vooruitzichten ASML'

Gepubliceerd op 19 jul 2017 om 10:01 | Views: 2.370

ASML 24 jan

270,65 +6,15 (+2,33%)

AMSTERDAM (AFN) - ASML heeft afgelopen kwartaal sterke resultaten laten zien, waarbij zowel de omzet als de winst de verwachtingen overtreft. Ook de vooruitzichten voor het derde kwartaal zijn wat beter dan voorzien. Dat schrijft analist Nigel van der Putten van ING woensdag in een commentaar.

ASML profiteert over de volle breedte van gunstige marktomstandigheden en voorspelt voor heel 2017 een omzetgroei van 25 procent. Van der Putten wijst erop dat de consensus onder analisten tot dusver op 21 procent lag. Met name de vraag vanuit de geheugenchipindustrie is zeer sterk. ASML voorziet daar een groei van 50 procent.

Zoals verwacht hervat ASML zijn aandeleninkoopprogramma. Dat was stilgelegd in verband met de investeringen in HMI en Carl Zeiss, twee toeleveranciers van technologie die van cruciaal belang is voor het EUV-programma. Verder wijst ING op positieve uitlatingen van topman Peter Wennink over 2018. De bank handhaaft zijn hold-advies.

Uitstekende cijfers

Analisten van Natixis (buy) spreken van ,,uitstekende'' cijfers. De sterke orderontvangst voor EUV-machines zal volgens hen de laatste zorgen wegnemen die mogelijk nog leefden over het succes van deze technologie. Klanten die nu zo'n machine bestellen, kunnen die op zijn vroegst in 2019 geleverd krijgen.

Het aandeel ASML steeg woensdag in het eerste handelsuur 4,2 procent tot 127,80 euro. Daarmee was het veruit de sterkste stijger in de 0,6 procent hogere AEX.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links