Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ahold Delhaize geeft duurzame obligatie uit

Gepubliceerd op 19 jun 2019 om 18:39 | Views: 3.249 | Onderwerpen: levensmiddelen, obligaties

Ahold Delhaize 19 jul

20,39 +0,02 (+0,10%)

ZAANDAM (AFN) - Ahold Delhaize heeft 600 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van zijn eerste duurzame obligatie met een looptijd van zes jaar. De opbrengst zal worden aangewend voor financiering van nieuwe en bestaande milieuvriendelijke projecten van het supermarktconcern en initiatieven rond inkoop van duurzame geproduceerde producten, reductie van klimaatimpact en de promotie van gezonder eten.

De looptijd is tot 26 juni 2025 met een jaarlijkse coupon van 0,25 procent. De obligatie wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam. Ahold Delhaize is naar eigen zeggen de eerste retailer die een duurzame obligatie in euro's uitgeeft.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Ahold Delhaize 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

obligaties

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dalai
0
het loopt nu echt de spuigaten uit. Een duurzame obligatie. Wie koopt die ? Het is zo'n onzinverhaal : initiatieven rond inkoop van duurzame geproduceerde producten, reductie van klimaatimpact en de promotie van gezonder eten.' ga gewoon geld verdienen, Ahold
roloff
0
Jaarlijkse coupon van 0,25% ... dat zal storm lopen, daar doe ik mijn aandelen ASML en Besi morgen nog voor weg. Over 4 jaar heb ik dan in totaal 1% rendement binnen geharkt, nou, nou, wat een rendement.
objectief
0
Ja, een lening tegen 0,25% dat is wel gemakkelijk geld verdienen met zo'n lage marge.
rryn
1
Go with the flow. Je zou gek zijn dit niet te doen. Een couponrente van .25% door je obligatie aan duurzaamheid te koppelen. Briljant ! Iedereen blij. AD en aandeelhouders vanwege de lage rentelast, Triodos omdat ze kunnen pronken met een duurzame 'belegging'.
Mijn Vriend
0
Slimme zet van Ahold, kunnen de inschrijvende partijen ook weer publiceren dat ze duurzaam, klimaat neutraal, gezond, etc investeren. Allemaal voor de buhne hoop ik, want wanneer dit serieus is moet minstens 3/4 van het assortiment de deur uit.
BBosman
0
In het FD stond het mooi omschreven. Ahold geeft dat geld jaarlijks al ruim uit aan dit soort initiatieven en programma's. Dat gedeelte is nu niet meer gefinancierd met 'grijze' leningen, maar met een 'groene'. Per saldo verandert er waarschijnlijk niks, alleen de rente is lager.

Slim business doen dus.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord