Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kleine beursuitslagen Europa op Fed-dag

Gepubliceerd op 19 jun 2019 om 15:59 | Views: 2.147 | Onderwerpen: Europa, Federal Reserve

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten woensdag een wisselend beeld zien, met vrij beperkte uitslagen. Beleggers deden het rustig aan na de stevige opmars een dag eerder en hielden de blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag de uitkomsten van zijn tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,2 procent hoger op 561,38 punten. De MidKap was vrijwel vlak op 777,79 punten. De beurs in Parijs won 0,1 procent. Frankfurt en Londen daalden tot 0,3 procent.

Economen verwachten dat de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd zal laten. Wel wordt verwacht dat centralebankpresident Jerome Powell de deur op een kier zal zetten voor een renteverlaging later dit jaar. Het rentebesluit wordt na sluiting van de Europese beurshandel bekendgemaakt.

Altice Europe

Adyen was de grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak met een verlies van 1,6 procent. Beleggers reageerden op het nieuws dat een aandeelhouder 465.000 aandelen in de betalingsdienstverlener te koop aanbiedt voor 670 euro per stuk. De verkoop wordt begeleid door de zakenbanken JPMorgan en ABN AMRO. De stukken zijn bedoeld voor institutionele beleggers. Koploper was verzekeraar Aegon met een winst van 2,8 procent dankzij een adviesverhoging door Mediobanca.

In de MidKap was navigatiedienstverlener TomTom de grootste winnaar met een plus van 2,3 procent. Altice Europe ging 1,4 procent omhoog. Het kabel- en telecomconcern overweegt volgens de Franse krant Les Echos zijn videoreclamedienst Teads af te stoten. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM kampte met een adviesverlaging door HSBC en stond onderaan met een min van 2,9 procent.

Siemens

Colruyt kelderde 13 procent in Brussel na tegenvallende jaarcijfers van het Belgische supermarktconcern. Siemens klom 0,7 procent in Frankfurt. Het Duitse industrieconcern schrapt 2700 banen bij zijn energietak. Het onderdeel dat zich bezighoudt met krachtcentrales werd vorige maand al in de etalage gezet.

De euro was 1,1204 dollar waard, tegen 1,1189 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 53,38 dollar. Brentolie daalde 1 procent in prijs tot 61,52 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Federal Reserve

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord