Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nog steeds klantenstop ING in Italië

Gepubliceerd op 19 juni 2019 12:36 | Views: 4.694 | Onderwerpen: Italië

ING 05 jun

7,13 +0,57 (+8,64%)

ROME (AFN) - ING mag in Italië nog altijd geen nieuwe klanten aannemen. De Nederlandse bank is nog altijd met de Italiaanse centrale bank in gesprek over maatregelen om witwassen via de bank tegen te gaan en zolang die gesprekken met de toezichthouder lopen is er een klantenstop.

Volgens een woordvoerder van ING zijn er nog geen nieuwe ontwikkelingen te melden over de gesprekken met de Italiaanse centrale bank. Ook het justitiële onderzoek zou nog gaande zijn. "Zodra daar iets in verandert dan zullen we dat melden."

Half maart meldde de bank dat de toezichthouder ING op de vingers heeft getikt wegens tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken. Er wordt gesproken over maatregelen om de procedures op dat terrein te verbeteren. Eerder kreeg ING in Nederland een flinke boete omdat niet genoeg was gedaan tegen witwassen.

ING heeft in Italië, waar het sinds 2001 actief is met zijn consumentenbank, circa 900 medewerkers. De omzet van het onderdeel kwam afgelopen jaar uit op 231 miljoen euro, bij een totaalomzet van ING van iets meer dan 18 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 54% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

Italië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare