Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO voorzichtig vanwege handelsconflict

Gepubliceerd op 19 juni 2019 11:47 | Views: 2.721 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 05 jun

9,00 +0,70 (+8,43%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO blijft zich naar eigen zeggen voorzichtig opstellen vanwege toenemende economische risico’s. In een update over de beleggingsstrategie verwijst het financiële concern onder meer naar de onduidelijkheid omtrent het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.

“De stap achteruit in het onderhandelingsproces van het handelsgeschil tussen China en de Verenigde Staten temperde ons voorzichtige optimisme ten aanzien van de economische groei", zegt Richard de Groot, voorzitter van het ABN AMRO Beleggingscomité.

Ook centrale banken zullen waarschijnlijk van zich laten horen. "Wij verwachten dat de Federal Reserve tussen nu en het eerste kwartaal van 2020 de rente drie keer verlaagt. Ook verwachten we van de ECB een stimulering. Tegen deze achtergrond hebben we besloten neutraal te blijven ten opzichte van aandelen", zegt De Groot.

Obligaties zijn verder nog altijd uit de gratie volgens ABN AMRO (onderwogen) en binnen grondstoffen (overwogen) gaat de voorkeur uit naar goud. Technische factoren duidden op een stijging van de goudprijs tegen het einde van het jaar, stelt de bank. Ook is een ruimer monetair beleid van centrale banken doorgaans positief voor de goudprijs.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare