Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Deutsche Bank loost 1 miljard aan leningen

Gepubliceerd op 19 juni 2018 16:27 | Views: 3.080

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 17 sep

7,78 -0,07 (-0,88%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank doet leningen voor de scheepvaartsector met een waarde van 1 miljard dollar van de hand. De bank verkoopt de portefeuille met slechtlopende kredieten aan investeerders Varde Partners en Oak Hill Advisors.

De Duitse zakenbank verkeert al een tijdlang in zwaar weer en zijn dienstverlening aan de scheepvaart is een probleemkind. Zo nam de sector vorig jaar 38 procent van alle voorzieningen voor niet afbetaalde leningen voor zijn rekening.

Desondanks blijft Deutsche Bank actief in financiering van projecten in de scheepvaart, laat de financieel dienstverlener weten. Het concern verwacht dat deze afdeling na afronding van de transactie weer in goede gezondheid verkeert.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

DEUTSCHE BANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 aandeeltje! 19 juni 2018 17:39
  Die scheepsfinancieringen zijn ondanks een flinke bijdrage van risicokapitaal nogal rampzalig. Neem aan dat e bank er nog wel wat voor krijgt, maar dan kun je nagaan dat risicokapitaalverschaffers inmiddels alles kwijt zijn. In Nederland loop ik er al tig jaren met een grote boog omheen ondanks de fiscale compensatie die er is/was. Die was er omdat het zowiezo al in de regel nergens toe leidde. Klaarblijkelijk is het economisch model niet haalbaar al tig jaren niet.
  Het verlies wordt nu in een keer genomen er is toch al sprake van gigantische verliezen dus dit kan er wel weer bij.
 2. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 juni 2018 17:41
  quote:

  Gaston Lagaffe schreef op 19 juni 2018 16:45:


  Prima ontwikkeling. Het verkort de balans, maakt toekomstige opbrengsten stabieler en geeft meer focus. Dit is exact wat DB nodig heeft. Helaas betreft het hier minder dan 1 promille van het balanstotaal (dus eigenlijk niets).

  Ik schat dat ze minder dan 50 cent op de euro krijgen.
 3. forum rang 5 Gaston Lagaffe 19 juni 2018 18:14
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 19 juni 2018 17:41:


  [...]
  Ik schat dat ze minder dan 50 cent op de euro krijgen.
  Een percentage is niet vermeld maar het zal rampzalig weinig zijn. DB dient echter zijn balans fors (> 25 % ?) te verkorten en scheepvaartfinancieringen kunnen m.i. gemist worden.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare