Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoop op coronavaccin stuwt Nikkei

Hoop op coronavaccin stuwt Nikkei

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag opnieuw hoger geëindigd en bereikte het hoogste niveau sinds 6 maart. Net als in Europa en op Wall Street zorgden de veelbelovende testresultaten bij een onderzoek naar een potentieel coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Moderna voor optimisme bij beleggers. Ook de andere Aziatische beursgraadmeters gingen vooruit.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot met een winst van 1,5 procent op 20.433,45 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de industriële productie in Japan in maart met 3,7 procent is gedaald. Het cijfer was conform een eerdere schatting. Panasonic dikte 7 procent aan. Het bedrijf liet weten een sterke vraag te zien naar accucellen van zijn Amerikaanse partner Tesla en gesprekken te voeren met de maker van elektrische auto's over een uitbreiding van hun gezamenlijke fabriek in Nevada.

SoftBank zakte daarentegen 2,8 procent. De Japanse telecom- en investeringsreus leed afgelopen jaar een recordverlies. Vooral bij investeringsfonds Vision Fund was het verlies enorm door de forse waardedaling van de belangen in kantoorverhuurder WeWork en taxi-app Uber.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1,8 procent hoger en de Kospi in Seoul kreeg er 2,2 procent bij. De beursgraadmeter in Shanghai bleef wat achter met een plus van 0,6 procent. De vrees voor een nieuwe virusuitbraak in de Chinese miljoenenstad Jilin in het noordoosten van het land, waar de lockdownmaatregelen zijn verscherpt, zorgde voor enige terughoudendheid. De Australische All Ordinaries in Sydney steeg 1,9 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.460,08 24 apr
+907,92 +2,42%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links