Login
 

Wall Street kleurt weer groen

Gepubliceerd op 19 mei 2017 om 22:13 | Views: 1.871

NY-DJ-Industrial Avg 22 jun

24.580,89 +119,19 (+0,49%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten de handel uitgegaan, nadat de sessie donderdag ook al positief werd afgesloten. De rust op Wall Street lijkt daarmee wat teruggekeerd na de politieke ophef rondom president Donald Trump eerder deze week. Beleggers verwerkten vrijdag onder meer resultaten van tractorbouwer Deere en voedingsmiddelenbedrijf Campbell Soup.

De leidende Dow-Jonesindex eindigde de sessie uiteindelijk met een winst van 0,7 procent op 20.804,84 punten. De brede S&P 500 sloot ook 0,7 procent in de plus op 2381,73 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 6083,70 punten.

Deere (plus 7,3 procent) schaarde zich bij de winnaars in New York. De tractorbouwer schroefde zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar flink op. Afgelopen kwartaal profiteerde het bedrijf van de aantrekkende vraag naar onder meer tractors en maaidorsers, met name in Zuid-Amerika.

Foot Locker

Foot Locker werd door beleggers flink lager gezet. De cijfers van de verkoper van schoenen over de afgelopen periode waren slechter dan analisten hadden verwacht. Het aandeel Foot Locker eindigde met een min van bijna 17 procent. Het tegenovergestelde gold voor softwarebedrijf Autodesk dat na een handelsupdate 15 procent aan beurswaarde won.

Campbell Soup sloot 2 procent lager, nadat het de boeken had geopend. Het bedrijf stelde onder meer de omzetverwachting voor het hele jaar naar beneden toe bij. Toeleverancier aan de chipindustrie Applied Materials won 0,4 procent na cijfers. Zowel de winst als omzet van het bedrijf steeg naar recordhoogte.

Euro

Verder wist uitzendorganisatie Manpower de aandacht van beleggers op zich gericht na de aankondiging van Google om een zoekmachine voor banen op te zetten. Waar Europese branchegenoten als Randstad en Adecco op de beurzen in respectievelijk Nederland en Zwitserland moesten inleveren, gold dit niet voor Manpower in New York. Het aandeel van de uitzender sloot 0,4 procent hoger.

De euro noteerde bij de slotbel 1,1205 dollar, tegen 1,1193 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 2,1 procent hoger op 50,34 dollar en Brent steeg 2,1 procent tot 53,63 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links