Login
 

'Merkel wil Duitser als opvolger Draghi'

Gepubliceerd op 19 mei 2017 om 21:24 | Views: 2.635 | Onderwerpen: Angela Merkel, Mario Draghi

BERLIJN (AFN) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil de president van de Duitse centrale bank Jens Weidmann naar voren schuiven als opvolger van Mario Draghi als hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel vrijdag op basis van ingewijden.

Volgens Der Spiegel zou naast Merkel ook de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble voorstander zijn van een Duitser aan het hoofd van de ECB. Het is geen geheim dat Duitsland geen voorstander is van het ruime monetaire beleid van Draghi. Ook Weidmann uitte meermaals kritiek uit op het stimuleringsbeleid van de Italiaan.

De termijn van Draghi loopt in 2019 af. Eerder waren de Fransman Jean-Claude Trichet en de Nederlander Wim Duisenberg voorzitter van de ECB. Daarom zou het nu ,,eindelijk de beurt zijn aan Duitsland" om de voorzitter te leveren, zo schrijft Der Spiegel. Ook zou Weidmann volgens het blad wel oren hebben naar de functie

Gerelateerd

Angela Merkel

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Mario Draghi

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
mok
0
Die gaat hoog spel spelen. Geen obligaties meer opkomen van Zuid-Europese landen om hervormingen af te dwingen. Gaat spannend worden.
Go with the flow
0
adritromp
0
Interessant hoe Frankrijk hier in staat, tot nu toe hebben die ook lopen lummelen. Nu moeten ze een kant kiezen Noord Europa en zelf als land veel veranderen of de kant van Zuid Europa en ook richting problemen
Up2020
0
In 2019 loopt het mandaat van Draghi af. Dan is hij uit gedaan. In 2018 mogen er al geen ingrijpende maatregelen meer genomen meer worden. Gelukkig zijn we bij van deze Italiaan Draghi af. Ze hadden dit nooit moeten doen. Nu zou ik graag een duitser op deze functie willen hebben en niet uit een land wat een slecht monetair verleden heeft.
postpaul
0
Draghi is een held. Wat hij heeft gedaan is moedig en verdient minstens de Nobelprijs voor de vrede. Iedereen die aan de zijlijn heeft staan mekkeren heeft geen recht van spreken. Ja, de boel moet normaliseren en op de pof leven kan er niet bij zijn, maar de Eurozone gaat wel langzaam de goede kant op. Er zijn genoeg manieren om discipline af te dwingen. De weeffouten zijn en worden langzaam maar zeker hersteld. Eurozone is een machtsblok en dat moet het blijven. Voor de Europese lappendeken is er simpelweg geen alternatief en makkelijke oplossingen bestaan niet. Eurobonds zijn een enorm goed idee, mits het niet (meer) tot freeriding gedrag met "gratis geld" leidt. Binnen zo'n systeem kun je heel goed allerlei (bonus/malus) instrumenten toevoegen die begrotingsdiscipline stimuleren.
bdj
0
Ik zie de krantenkoppen van 2020 alweer voor me; starters krijgen geen hypotheek want de rente is te hoog. Huizenmarkt klapt weer in omdat de doorstroming stopt want nieuwe hypotheek te duur.
fred 56
0
quote:

postpaul schreef op 20 mei 2017 om 11:39:Er zijn genoeg manieren om discipline af te dwingen.Ja , zoals het kwijtschelden van schulden , of een lagere rente
Of een langere looptijd met lagere rente.

Goh, wat zijn ze gedisciplineerd.
winstenverlies
0
@postpaul:

Helemaal mee eens!!En als Merkel en/of Schultz in september wint dan komt de broodnodige hervorming van de EU heel dichtbij, want ik denk dat Macron dat ook wil. Er is inderdaad geen alternatief voor de Europese lappendeken. Tenzij je gek bent op muren bouwen.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links