Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winsten op Europese beurzen

Winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam kleurde vrijdagmiddag groen. Ook elders in Europa stonden aandelenbeurzen op winst. Daarmee herstelden de graadmeters wat van de koersverliezen van de afgelopen dagen. De zorgen bij beleggers over de reeks affaires waarin de Amerikaanse president Donald Trump is verwikkeld, verdwenen wat naar de achtergrond.

De AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,4 procent hoger op 526,82 punten. De MidKap won 1,2 procent tot 787,51 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,5 procent.

In de AEX was digitaal beveiliger Gemalto de sterkste stijger met een plus van 2,4 procent. Andere duidelijke stijgers waren biotechnologiebedrijf Galapagos en ABN AMRO. Uitzender Randstad stond onderin de hoofdindex met een min van 1,4 procent.

Flow Traders

In de MidKap was beursintermediair Flow Traders koploper met een winst van 4,3 procent. Ook advies- en ingenieursbureau Arcadis deed het goed bij de middelgrote fondsen met een plus van 3,1 procent. Roestvrijstaalproducent Aperam ging 1,8 procent vooruit in de MidKap, na een verhoging van de kredietwaardigheid door kredietbeoordelaar S&P.

IMCD steeg in de MidKap 0,5 procent. De chemicaliëndistributeur maakte bekend de activiteiten van het Amerikaanse Bossco Industries op het gebied van distributie van speciaalchemieproducten over te nemen. Er werd daarbij geen overnamebedrag genoemd.

Euro

Bij de kleinere fondsen op het Damrak ging stamcelbedrijf Esperite 11,6 procent omlaag. Eerder op de dag daalde het aandeel zelfs bijna 30 procent, Esperite hoopt nog steeds vrijdag met zijn eerder uitgestelde jaarbericht naar buiten te komen.

In Frankfurt was energiereus RWE met een winst van bijna 6 procent een opvallende stijger. Het Franse energieconcern Engie praat met zijn Duitse branchegenoot over een strategische alliantie. Daarbij zouden de Fransen het meerderheidsbelang van RWE in de divisie voor hernieuwbare energie Innogy overnemen, terwijl de Duitsers een groot belang in Engie krijgen. Engie won in Parijs 0,8 procent, Innogy steeg in Frankfurt dik 4 procent.

De euro noteerde 1,1192 dollar, tegen 1,1123 dollar bij het slot in Europa op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 1,5 procent hoger op 50,11 dollar en Brent steeg 1,6 procent tot 53,34 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links