Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet Oranjewoud omhoog

GOUDA (AFN) - Oranjewoud, de houdstermaatschappij van ingenieursbureau Antea Group en bouwbedrijf Strukton, heeft in het eerste kwartaal van 2014 de omzet stevig zien stijgen. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

De omzet ging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met ruim 25 procent omhoog tot 413,6 miljoen euro, terwijl het operationeel resultaat (ebitda) steeg van 0,4 miljoen euro tot 2,5 miljoen euro. Onder de streep bleef desondanks een verlies over van 7 miljoen euro, tegen een verlies van 7,8 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2013.

Oranjewoud meldde ook dat de orderportefeuille flink is gestegen, onder meer door een project in Riyaad.

Verkiezingen

In het segment Advies- en ingenieursdiensten werden veel opdrachten en nieuwe projecten uitgesteld omdat in meerdere landen verkiezingen werden gehouden. De omzet bleef wel op peil. In de takken Railsystemen en Civiele Infrastructuur was er juist sprake van hogere omzetten. In het segment Techniek en Gebouwen daalde de omzet, maar verbeterde het resultaat.

Oranjewoud, dat niet bereikbaar was voor verder commentaar, wees in het persbericht er op dat traditioneel de omzet en het resultaat zich in de tweede helft van het jaar sterker ontwikkelen dan in de eerste 6 maanden. Een concrete prognose werd niet gegeven.

Het aandeel Oranjewoud sloot maandag op 5,35 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links