Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Foodretail bij Sligro onder de maat'

Gepubliceerd op 19 apr 2018 om 09:40 | Views: 3.436

Sligro 16:05

24,75 -0,30 (-1,20%)

AMSTERDAM (AFN) - Het is goed dat Sligro zich op de groothandelsactiviteiten gaat richten, want de prestaties van het Foodretail-deel van het bedrijf waren afgelopen kwartaal niet echt om over naar huis te schrijven. Dat stellen analisten van KBC Securities. Op het gebied van Foodretail kon Sligro niet aan hun verwachtingen voldoen.

Bij Foodservice waren de prestaties wel in lijn met de voorspellingen van de marktkenners. Het viel wel op dat de daling van volumes aan exportpartijen hier in een hoger tempo gaat dan door Sligro zelf was verwacht. Maar volgens KBC Securities heeft dat geen gevolgen voor de prognoses die de analisten al eerder hadden opgesteld.

Het groothandelsbedrijf verkocht onlangs zijn supermarktketen Emté aan branchegenoten Jumbo en Coop, voor 410 miljoen euro. De partijen verwachten de deal in de loop van dit jaar af te ronden.

KBC merkt op dat Sligro ook nog een belang van 45 procent in supermarktketen SPAR heeft. In combinatie met de nog te behalen synergievoordelen uit de eerdere overname van de drankengroothandel van Heineken levert dat een koersdoel op van 51 euro. De analisten handhaven hun koopadvies voor Sligro.

Het aandeel stond donderdag in de vroege handel 0,6 procent in de min op 42,95 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links