Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Aandeleninkoop Unilever geruststellend'

Gepubliceerd op 19 april 2018 09:14 | Views: 3.053

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aandeleninkoopprogramma van maximaal 6 miljard euro dat Unilever heeft aangekondigd is ,,geruststellend, maar wel in lijn met de verwachtingen''. Dat meldde Morgan Stanley in een reactie.

Naast de aandeleninkoop liet Unilever weten dat het dividend met 8 procent wordt verhoogd. Een deel van de opbrengsten van de verkoop van de spreaddivisie zal worden aangewend om deze kosten te dekken. Unilever meldde verder dat de onderliggende omzetgroei uitkwam op 3,4 procent, wat overeenkomt met de consensus van analisten. Morgan Stanley stelt dan ook dat afgelopen kwartaal weinig opzienbarend was voor het was- en levensmiddelenconcern.

Analisten van ING (buy) wijzen er op dat de markt rekende op een aandeleninkoop ter waarde van circa 4,5 miljard euro. Ze wijzen er daarbij op dat de groei bij alle divisies te danken was aan volumegroei.

Het aandeel Unilever stond donderdag omstreeks 09.35 uur 2,2 procent lager op 45,20 euro.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare