Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unilever beloont aandeelhouders

Gepubliceerd op 19 april 2018 08:28 | Views: 6.620

ROTTERDAM (AFN) - Unilever gaat zijn aandeelhouders belonen. Het was- en levensmiddelenconcern kondigde een aandeleninkoopprogramma aan van maximaal 6 miljard euro. Daarnaast verhoogt het bedrijf het kwartaaldividend met 8 procent. Een deel van de opbrengsten van de verkoop van de spreaddivisie zal worden aangewend om deze kosten te dekken. Verder ziet Unilever zich gesterkt door de vooruitzichten.

Unilever sloot de eerste maanden van het jaar af met een omzet van 12,6 miljard euro. Dat was ruim 5 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2017. De daling is vooral het gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Die zorgden er voor dat bijna 10 procent van de omzet verdampte.

Financieel directeur Graeme Pitkethly benadrukte dat de omzetdaling puur boekhoudkundig is en dat er geen sprake is geweest van onderschatting. De euro won stevig aan waarde ten opzichte van de dollar. Pitkethly wijst ook op de soortgelijke verschillende tussen de euro ten opzichte van de Brazilaanse real, de Indonesische roepia en de Indiase roepie. Het is voor het bedrijf een bewuste keuze om in euros te rapporteren, benadrukte hij.

Verwachtingen

De onderliggende omzetgroei bedroeg 3,4 procent. In alle divisies was sprake van groei. Vooral in opkomende markten zijn de artikelen van Unilever in trek. Van prijsverhogingen van producten was nauwelijks sprake.

Het concern hield vast aan zijn verwachtingen voor 2018, waarbij het een onderliggende omzetgroei van 3 tot 5 procent voorziet. Verder zullen de marges verbeteren. In mei wordt begonnen met het aangekondigde aandeleninkoopprogramma. De verkoop van de spreaddivisie wordt naar verwachting medio dit jaar afgerond.

Dat het leeuwendeel van de opbrengsten van de spreadtak terugvloeit naar aandeelhouders, zal volgens Pitkethly geen invloed hebben op de overnamestrategie van Unilever. Hij benadrukt dat het bedrijf voldoende geld in kas heeft voor eventuele overnames.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 cees-10 19 april 2018 09:25
  quote:

  FORT1944 schreef op 19 april 2018 09:03:


  Het inkopen van eigen aandelen doet men omdat men geen grote overname wilt doen


  Inkopen van eigen aandelen en verhogen van dividend IN PLAATS VAN geld aanwenden om de bedrijfsvoering te verbeteren, lees een goede overname te doen. De top van Unilver weet kennelijk niet het geld beter aan te besteden en dat is redelijk treurig.

 2. forum rang 5 alexnr75 19 april 2018 11:14
  @BB

  Is dat de trackrecord van Polman of het bedrijf Unilever? Een groot deel van de koersstijging komt door de overnamepoging van Buffett en vrienden. Polman is niet meer de juiste man. Hij is blijkbaar het spoor bijster waardoor hij kiest voor aandelen inkoop wat koersdrukkend zal gaan werken.
 3. Brogembank 20 april 2018 07:47
  1. Aandelen als Unilever heeft en houdt men voor een gestaag groeiend dividend... check!
  2. Alle potentiële overnamekandidaten noteren tegen k/w’s van 20-30 x. Overname is dus bijzonder duur, lees weggegooid geld.
  3. Rentevergoeding voor grote tegoeden is negatief dus levert ook 0 added value voor aandeelhouders .
  4. Ik ben geen fan van aandeleninkoop tegen huidige koers , zou liever een superdividend zien..

 4. forum rang 5 Belegde boterham 21 april 2018 23:56
  quote:

  alexnr75 schreef op 19 april 2018 11:14:


  @BB

  Is dat de trackrecord van Polman of het bedrijf Unilever? Een groot deel van de koersstijging komt door de overnamepoging van Buffett en vrienden. Polman is niet meer de juiste man. Hij is blijkbaar het spoor bijster waardoor hij kiest voor aandelen inkoop wat koersdrukkend zal gaan werken.


  Trackrecord van Unilever onder leiding van Polman.

  Ten tijde van overname geruchten (feb 2017) stond de koers op 38 eu, dus de koerstjiging door overname poging Kraft lijkt me niet gegrond.

  De laatste opmerking begrijp ik niet, hoezo inkoop eigen aandelen koersdrukkend?

  Grote voordeel voor mij als kleine aandeelhouder is er blijft meer over per aandeel...
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare