Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Recordomzet voor brouwer Bavaria

Gepubliceerd op 19 april 2018 08:10 | Views: 1.996

Heineken 15:41

82,94 -1,12 (-1,33%)

LIESHOUT (AFN) - Bavaria heeft 2017 afgesloten met een recordomzet. De bierbrouwer, die het afgelopen jaar de nodige investeringen deed om verder te kunnen groeien, zag de opbrengsten met 6,5 procent groeien tot 659 miljoen euro. De winst van de brouwer viel, mede door gestegen kosten, wel lager uit.

Zo is geïnvesteerd in merken als Swinckels', Rodenbach, Palm en Brugge Tripel. Bavaria sprak zelf van een uitdagend jaar. De brouwer kampte in Nederland met een toenemende concurrentie op het gebied van alcoholvrij bier, promotiedruk in supermarkten en kortingsdruk in de horeca. Verder waren er ,,uitdagingen" door de brexit en overheidsreguleringen in Afrika en Azië.

Bestuursvoorzitter Jan-Renier Swinkels van het familiebedrijf sprak over een tussenjaar, na de vele veranderingen in 2016 waarin het bedrijf de nodige overnames deed en samenwerkingsverbanden sloot. Daarvan zal de brouwer de komende tijd de vruchten gaan plukken, aldus de topman. Verder zal Bavaria dit jaar onder meer richten op kostendiscipline. In Ethiopië wordt de productiecapaciteit van het lokale bier Habesha uitgebreid, waardoor heel het land bediend kan worden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare