Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Overnames stuwen omzet groothandel Sligro

Gepubliceerd op 19 apr 2018 om 08:02 | Views: 3.270

Sligro 16:05

24,75 -0,30 (-1,20%)

VEGHEL (AFN) - Sligro heeft in het eerste kwartaal bijna 8 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Het groothandelsbedrijf profiteerde daarbij vooral van overnames. Ook viel de goede omzetweek voorafgaand aan Pasen dit keer in het eerste kwartaal.

De totale opbrengsten bedroegen 722 miljoen euro, tegen 669 miljoen euro een jaar eerder. Op het gebied van Foodservice was sprake van een plus van bijna 13 procent. Sligro heeft afgelopen jaar onder meer de drankengroothandel van Heineken ingelijfd. Andere overnames die de omzet vooruithielpen waren die van de Belgische horecagroothandel ISPC en kerstcadeaubedrijf Tintelingen. Exclusief het effect van de overnames nam de totale omzet van Sligro met 0,7 procent af.

Het groothandelsbedrijf verkocht onlangs juist weer zijn supermarktketen Emté aan branchegenoten Jumbo en Coop, voor 410 miljoen euro. Bij de overname zijn circa 6200 medewerkers betrokken, die samen goed zijn voor 2700 voltijdsbanen. Zij gaan allemaal mee naar de nieuwe eigenaars. De partijen verwachten de deal in de loop van dit jaar af te ronden.

Schaalgrootte

Sligro zocht al langer naar alternatieven voor zijn kwakkelende supermarktbedrijf, dat de afgelopen jaren bij gebrek aan schaalgrootte gestaag marktaandeel verloor. Bij Emté nam de omzet afgelopen kwartaal ook weer licht af.

Het viel verder op dat de daling van volumes aan exportpartijen op het gebied van Foodservice in een hoger tempo gaat dan was verwacht. ,,Bij deze ontwikkeling zal de afname van deze volumes op jaarbasis ruim het dubbele zijn van de eerder afgegeven inschatting'', stelt Sligro.

Het bedrijf onthield zich van een concrete voorspelling van de halfjaarresultaten. Volgens Sligro staat de eerste helft van het jaar vooral in het teken van het integreren van de overgenomen Heineken-activiteiten en het afronden van de Emté-deal.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links