Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Consolidatie de oplossing voor postmarkt'

Gepubliceerd op 19 april 2018 07:55 | Views: 4.499

PostNL 13:56

1,35 -0,03 (-2,45%)

AMSTERDAM (AFN) - PostNL wil dat de postmarkt wordt geconsolideerd. Het postbedrijf merkt dat er steeds minder brieven worden verstuurd en verwacht dat die krimp doorzet. Door de samenvoeging van spelers op de markt blijven postdiensten behouden voor de consument, zegt topvrouw Herna Verhagen in een gesprek met De Telegraaf.

Volgens haar heeft het geen zin om de krimpmarkt met verschillende bedrijven te bestieren. ,,Het is beter voor de BV Nederland als de post in één tas gaat. Liberalisatie is niet meer de oplossing van nu'', aldus Verhagen. Ze denkt dat de politiek ook een belang heeft bij consolidatie, omdat nog steeds miljoenen voornamelijk oudere Nederlanders de post gebruiken.

PostNL voelt op de postmarkt steeds meer druk van concurrent Sandd. Dat bedrijf introduceerde vorig jaar een eigen postzegel en kreeg door de overname van branchegenoot Van Straaten landelijke dekking.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 79% zegt kopen 28 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 erjee-ff 19 april 2018 09:11
  quote:

  BDP54 schreef op 19 april 2018 09:05:


  Het kan snel gaan. Op de AVA van 17 april 2018 weigerde mevrouw Verhagen nog om zich uit te spreken over dit onderwerp en verwees telkens naar de nog te voeren postdialoog.

  En vergeet niet dat tijdens het overnamebod van BPost de boodschap was dat het bod van BPost niet hoog genoeg was, dat Herna genoeg redenen zag voor autonome groei enzovoort.
 2. GoldenRobbie 19 april 2018 14:40
  Beste mevrouw Verhagen, u doet er goed aan een afspraak te maken met BPost en de tent te verkopen voor min. € 4.75-5.00 p.a.

  Pas dan zijn de schaalvoordelen daar, en brengt dit de meest optimale garantie voor werkgelegenheid, zowel in NL als BE, op de lange termijn.

  Wij aandeelhouders willen dat u eens gaat bewegen en wat gaat doen.

7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare