Login
 

FNV blijft scherp op situatie bij AkzoNobel

Gepubliceerd op 19 apr 2017 om 16:22 | Views: 1.116

Akzo Nobel 17:35

74,34 -0,44 (-0,59%)

AMSTERDAM (AFN) - FNV Procesindustrie houdt de situatie bij AkzoNobel scherp in de gaten. De bond reageert daarmee op de toekomstplannen die het verf- en chemiebedrijf woensdag openbaarde, waarbij het plan voor een snelle afsplitsing van de chemietak het meest in het oog springt.

Volgens bestuurder Erik de Vries van de bond is het ,,geen overbodige luxe'' dat er net een verlenging van het sociaal plan voor een periode van drie jaar overeen is gekomen met de onderneming. ,,De FNV maakt zich sterk voor behoud van werkgelegenheid van iedereen die op dit moment werkt bij Akzo. Dit is ook wat de werknemers willen. Dreigen er andere dingen te gebeuren, dan zullen zij luid en duidelijk hun stem laten horen.´'

Akzo wil de chemietak, Specialty Chemicals, verkopen of als zelfstandig bedrijf naar de beurs brengen. De afsplitsing moet binnen een jaar doorgevoerd zijn. Daarbij voelt het concern ook de druk van PPG Industries. Het Amerikaanse verfconcern wil AkzoNobel inlijven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Akzo Nobel 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links