Login
 

'Voorstel PPG op Akzo biedt meer waarde'

Gepubliceerd op 19 apr 2017 om 15:55 | Views: 4.070

Akzo Nobel 25 apr

75,50 -0,70 (-0,92%)

AMSTERDAM (AFN) - Het overnamevoorstel van het Amerikaanse PPG Industries voor AkzoNobel biedt meer waarde. Dat meldde het verfconcern woensdag in reactie op de strategie-update van het Nederlandse verf- en chemiebedrijf.

PPG wees er daarbij op dat er een directe uitbetaling is in contanten aan aandeelhouders, hoger dan het speciale dividend dat Akzo zelf heeft beloofd. Ook is de prijs van PPG inclusief aandelen PPG.

Daarbij zijn er meer risico's en onzekerheden verbonden aan het strategische plan van Akzo, aldus PPG. Het levert namelijk twee kleinere bedrijven op die zich nog niet hebben bewezen en zal resulteren in meer herstructureringen. Een combinatie tussen PPG en Akzo is in het beste voor alle belanghebbenden, zo herhaalde PPG. Het riep het bestuur van Akzo wederom op om te praten.

PPG heeft Akzo al enige tijd in het vizier, maar is al twee keer de deur gewezen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Akzo Nobel 67% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DanielEigen
0
Het gaat zeker wel gebeuren. Om de simpele reden dat het bod meer waarde biedt aan de aandeelhouders dan de noodstrategie van Akzonobel. Waarom zou een aandeelhouder zijn aandelen niet verkopen als hij veel meer krijgt van PPG dan Akzo kan bieden? Daarnaast verwacht ik dat PPG nog het bod gaat verhogen nu ze precies weten wat Akzo te bieden heeft. Met een laatste verhoging naar 95 euro blazen ze de zelfstandige strategie van Akzo compleet weg en trekken ze alle aandeelhouders aan boord.
Mr.Windows
0
PPG gaat gewoon door..Akzo is aan het spartelen met allerlei kleine puntjes. Het mooiste vind ik dat ze een divisie efficiënter gaan laten werken ! Dit moet je altijd doen. Bedankt PPG ga zo door!.
taurus86
0
PPG kan niet meer terug en spartelt, want AKZO heeft de troefkaarten in handen. Onder de 110 euro krijgt PPG AKZO niet in huis. En dat geld hebben ze eenvoudig niet.
De koers van AKZO is met de huidige toezeggingen goed beschermd tegen een tijdelijke algemene daling op de beurzen, dus wie belegt in AKZO kan voorlopig op 'twee oren slapen'.
alfaomega
0
Akzo heeft altijd nog de beschermingsconstructie.

Desalniettemin, als Akzo lef had dan zouden ze een bod op PPG uitbrengen.
taurus86
0
quote:

alfaomega schreef op 19 apr 2017 om 22:00:


Akzo heeft altijd nog de beschermingsconstructie.

Desalniettemin, als Akzo lef had dan zouden ze een bod op PPG uitbrengen.


Na de verkoop van Chemicals een reële optie. Maar er zijn meer leuke verfbedrijven
in de markt. De optimale optie voor beiden zou zijn, om regionaal dominant te worden. M.a.w. de wereldmarkt opdelen (Oeps...)
SpicyFaiz
0
Even inhaken op de opmerking over de huidige koers. De huidige koers van Akzo is vooral de verdienste van het eerste bod van PPG. Ik ben benieuwd wat er met de koers van Akzo zal gebeuren als PPG tegen Akzo zegt dat ze de boom in kunnen, terug naar €65?????
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links