Login
 

Elliott blijft kritisch over opstelling Akzo

Gepubliceerd op 19 apr 2017 om 15:36 | Views: 1.363

Akzo Nobel 25 mei

77,34 +0,62 (+0,81%)

AMSTERDAM (AFN) - Elliott Advisors is blij dat AkzoNobel stappen neemt om meer waarde voor zijn aandeelhouders te creëren. De activistische aandeelhouder blijft echter kritisch en plaatst vraagtekens bij het functioneren van de top van het Nederlandse verf- en chemieconcern.

Het stoort Elliott vooral dat Akzo geen goed beeld heeft van wat eventuele andere opties kunnen opleveren. De belegger maakt zich er samen een groepje andere aandeelhouders al een tijd hard voor dat Akzo het gesprek aangaat met PPG Industries. Dat Amerikaanse bedrijf wil Akzo inlijven, maar het bestuur en de raad van commissarissen houden die boot vakkundig af.

Elliott dreigde eerder ook al naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam te stappen als AkzoNobel blijft weigeren om over de positie van president-commissaris Antony Burgmans een bijzondere aandeelhoudersvergadering uit te schrijven. In zijn reactie op de aankondigingen die Akzo woensdag heeft gedaan, herhaalde Elliott dat voornemen.

AkzoNobel liet tijdens zijn strategie-update weten dat het besluit om het verzoek van Elliott over Burgmans af te wijzen, unaniem is genomen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Akzo Nobel 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
merron
0
kortom geen overname wat betreft akzo , en verder maar een jaartje wachten tot er iets verkocht is, lol ! die amerikanen vissen gewoon achter het net!
mamaloe
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links